Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Drie doden, negen gewonden na schietpartij Utrecht

Datum: 18 maart 2019
Bron: NOS

In een tram in Utrecht zijn meerdere mensen gewond geraakt door schoten. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd, maar de politie houdt rekening met een terroristisch motief. Mogelijk is er een dode, zegt een woordvoerder van de politie. De dader is voortvluchtig.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid volgt de gebeurtenissen op de voet en heeft crisisoverleg bijeengeroepen. In de provincie Utrecht is het dreigingsniveau verhoogd tot de hoogste schaal, 5. Dat duurt tot zeker 18.00 uur.

De schoten vielen rond 10.45 uur, toen de tram rond het 24 Oktoberplein in het westen van de stad reed. Omliggende scholen houden op last van de politie hun deuren dicht. Premier Rutte heeft het coalitieoverleg onderbroken en spreekt van "een verontrustende situatie".

Het incident leidt ook tot maatregelen elders in het land. In Rotterdam is uit voorzorg extra politie op de been op stations en bij moskeeën.

Onduidelijk is nog hoeveel slachtoffers er zijn. Een verslaggever van de NOS heeft een wit laken gezien met iemand eronder. Er is nog niemand aangehouden. Er zou worden gezocht naar een rode Renault Clio. Antiterreuragenten houden een woning in Kanaleneiland onder schot.

laatst bijgewerkt op: 18 mrt 2019 16:06Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht