Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Voetbalclub Loenen bestolen van honderd zonnepanelen: "Ongelofelijk dat zoiets gebeurt"

Datum: 01 april 2019
Bron: RTV Utrecht

Een flinke domper voor voetbalclub SV de Vecht in Loenen aan de Vecht: vorige week zijn er ruim honderd zonnepanelen van het clubgebouw aan de Rijksstraatweg gestolen. De club heeft aangifte gedaan.

"Je gelooft het gewoon niet dat zoiets gebeurt en dat mensen hiertoe in staat zijn", verzucht secretaris Paul Otten van de voetbalclub. Hij werd zaterdagochtend ingelicht over de diefstal. "Ik was op weg naar een voetbalwedstrijd van mijn zoontje en werd door een vrijwilliger gebeld. Hij vroeg of ik wist dat er een paar zonnepanelen weg waren. Daar was ik niks van en toen bleken er ruim honderd panelen weg te zijn."

SCHADEPOST

De schade loopt in de tienduizenden euro's, vermoedt Otten. Hij gaat ervanuit dat er meerdere daders verantwoordelijk zijn voor de diefstal. "Want zoiets haal je niet in je eentje weg. Ze zullen ook wel een vrachtwagentje hebben gehad, want honderd panelen stop je niet zomaar in een aanhanger."

Extra zuur is het voor die leden die bijdroegen aan de zonnepanelen. "We zijn meer dan een jaar beziggeweest om het geld voor deze panelen bij elkaar te krijgen. Dat is gebeurd met subsidies en renteloze leningen van twintig ouders van de club. Het idee was dat we dit geld na zes jaar zouden hebben afbetaald en dat we dan geld zouden overhouden om in de kwaliteit van het voetbal te kunnen steken."

De diefstal is een financiële tegenvaller voor de club, maar failliet zullen ze er niet aan gaan, verwacht Otten. "Het is natuurlijk wel een flinke domper."

De voetbalclub overweegt maatregelen zodat een diefstal in de toekomst voorkomen kan worden. "Want ze weten de weg naar onze club nu wel te vinden. Het zou zonde zijn dat ze straks weer gestolen worden."

laatst bijgewerkt op: 1 apr 2019 14:19Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht