Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

"Celstraf voor speedbootdrama Vinkeveen moet blijven staan"

Datum: 02 april 2019
Bron: RTV Utrecht

De vijf jaar celstraf voor Arnoud H. wegens dood door schuld moet blijven staan. Dat adviseert advocaat-generaal Paul Vegter aan de Hoge Raad. De verdachte voer in 2014 met een speedboot over de Vinkeveense Plassen toen hij een sloep raakte. Twee mannen uit Leusden kwamen daarbij om het leven.

H. werd eerder door de Utrechtse rechtbank veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Hij ging in hoger beroep bij het Gerechtshof en werd daar tot vijf jaar veroordeeld. De schipper besloot ook die beslissing aan te vechten. Hij komt daardoor uit bij de Hoge Raad, het hoogste Nederlandse rechtsorgaan.

ADVIES

De Hoge Raad wordt geadviseerd door een advocaat-generaal, in dit geval Paul Vegter. Die heeft zijn onderzoek afgerond en concludeert dat de straf van vijf jaar terecht is.

ROEKELOOS

Zo is volgens Vegter wel degelijk bewezen dat H. roekeloos voer. Hij had geen verlichting op zijn speedboot, ondanks dat het donker was. Bovendien voer hij met ruim zes keer de toegestane maximumsnelheid én had hij te veel alcohol in zijn bloed.

De Hoge Raad hoeft het advies van advocaat-generaal Vegter niet per se op te volgen. Het is nog niet bekend wanneer voor de derde keer uitspraak wordt gedaan in de zaak.

laatst bijgewerkt op: 2 apr 2019 15:35Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht