Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Dode man Wilnis was vrijgesproken van stalking doodgeschoten vrouw

Datum: 04 april 2019
Bron: 0297.nl

De forensische opsporing is ook vandaag (donderdag) nog druk bezig met het onderzoek naar het schietincident in Mijdrecht. Vandaag is er nog meer bekend geworden. Zo deed de politie woensdagochtend nog een inval op een recreatiepark in Mijdrecht en is de man vrijgesproken van stalking.

Aan de Landsherenstraat werd dinsdagavond rond 22:00 uur een 45-jarige vrouw neergeschoten. Hulpdiensten hebben het slachtoffer nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De vrouw, die werkzaam was bij de rechtbank in Amsterdam, overleed ter plekke. Twee kinderen die in de woning aanwezig waren werden diezelfde avond nog opgevangen door hun vader. 

Kort na het schietincident kreeg de politie informatie over een mogelijke verdachte. Twee helikopters cirkelde uren lang tussen Mijdrecht en Zegveld. Het arrestatieteam viel een woning in Zegveld binnen, maar trof daar niemand aan. 

Woensdagochtend deed de politie volgens getuigen nog een inval op een recreatiepark aan de Molenland in Mijdrecht, maar ook daar werd geen verdachte aangetroffen. De politie kan dit nog niet bevestigen, maar foto's die op de redactie zijn binnengekomen bewijzen dat. Kort daarna vonden voorbijgangers op de Amstelkade in Wilnis, vlakbij de Molenland, een lichaam

Agenten hebben woensdagochtend uitgebreid onderzoek gedaan op de Amstelkade, maar konden toen nog niet bevestigen of het een verband had met het schietincident.

De school waar de twee kinderen van het slachtoffer op zitten staat ook stil bij de gebeurtenis. In de aula van de Mijdrechtse basisschool is een 'lieve woordenboekje' neergelegd. De kinderen, ouders, verzorgers en leerkrachten kunnen hier iets in schrijven. De school wordt begeleid door jeugdzorg, zo laat de  burgemeester weten.

Woensdagmiddag werden er bloemen bij de woning aan de Landsherenstraat  gelegd. In de Veenhartkerk werd een bijeenkomst gehouden voor mensen die over het incident wilde praten en steun zochten. De burgemeester laat in een interview aan RTV Utrecht weten dat de bijeenkomst niet druk bezocht werd, maar mensen die er waren deed het wel goed. 

Woensdagavond werd bekend dat het lichaam van een 54-jarige man uit Zegveld was. Tegen deze man is in een eerder stadium aangifte gedaan van stalking door het slachtoffer van het schietincident in Mijdrecht. Hij is door zelfdoding om het leven gekomen.

Het OM maakte donderdagmidadg bekend dat de vrouw in september 2018 aangifte deed van stalking en belediging in de periode van mei tot september 2018. De officier van justitie legde hem een contact- en locatieverbod op voor een periode van negentig dagen. Op de zitting, die op 18 februari van dit jaar plaatsvond, sprak de politierechter de verdachte echter vrij. Daarmee werd ook het contact- en locatieverbod opgeheven. In overleg met het slachtoffer is daarna geen hoger beroep aangetekend.

Ook gaf de minister van Justitie en Veiligheid, minister Grapperhaus, een reactie. ,,Ik leef zeer mee met de twee jonge kinderen die hun moeder moeten missen, alsook met de andere nabestaanden en de omwonenden. ''. Zijn hele brief is hier nog eens na te lezen.

De politie laat weten uitgebreid onderzoek te doen naar de mogelijke betrokkenheid van deze man bij de dood van de vrouw uit Mijdrecht. Zij doen ook donderdag nog onderzoek in een woning. Deze is inmiddels verzegeld door agenten.

 

laatst bijgewerkt op: 5 apr 2019 17:35Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht