Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Onbekende schiet met scherp op woning in Mijdrecht

Datum: 01 mei 2019
Bron: Ad.nl

De politie meldt vandaag dat er vorige maand met een vuurwapen is geschoten op een woning in de Kerspelstraat in Mijdrecht. Er wordt gezocht naar getuigen.

Het incident gebeurde op zondagavond 7 april 2019 even na 23:00 uur. De bewoners van het huis dat werd beschoten, waren op dat moment niet thuis. Zodra zij diezelfde nacht aankwamen, zagen ze gaten in het raam en glasscherven op de vloer van de woonkamer liggen.

Luchtbuks

In eerste instantie dachten ze dat er met een luchtbuks was geschoten. Omdat ze de volgende ochtend vroeg aan het werk moesten, besloten ze de politie nog niet te bellen. Ze ruimden de rommel op en plakten het raam af.

Eén van de buren die op de bewuste zondagavond knallen heeft gehoord, zag maandagochtend dat de ruit van één van de woningen in de straat was afgeplakt. Dit in combinatie met de knallen deed hem vermoeden dat de woning mogelijk was beschoten. Hij belde de politie.

Vuurwapen

De recherche heeft de zaak onderzocht en geconcludeerd dat de gaten in het raam kogelinslagen zijn. Niet van een luchtbuks, maar van een vuurwapen.
De bewoners van de woning wonen er pas enkele maanden en hebben geen idee waarom hun woning is beschoten. De politie spreekt dan ook graag met getuigen of mensen die weten wie er achter de beschieting zit. De politie heeft vandaag door RTV Utrecht uitgezonden reportage van Bureau Hengeveld over de zaak op YouTube gezet.

Vragen

  • Heeft u in de Kerspelstraat in Mijdrecht of daar in de buurt iets verdachts gezien dat mogelijk iets met de beschieting te maken heeft?
  • Heeft u gezien wie de schoten loste of weet u misschien wie er achter de beschieting zit?
  • Weet u wat het motief voor de beschieting is?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier  om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

laatst bijgewerkt op: 1 mei 2019 18:44Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht