Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Ook aankomend weekend weer werkzaamheden op de A2 tussen Breukelen en Abcoude

Datum: 15 mei 2019
Bron: Ingezonden stukken

Aankomend weekend (vrijdag 17 mei 19:00 uur tot maandag 20 mei 05:00 uur) voert Rijkswaterstaat weer onderhoudswerkzaamheden uit aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Het gaat om het tweede werkweekend. Tijdens 56 uur zijn er op de A2 tussen Breukelen en Abcoude minder rijstroken beschikbaar voor het doorgaande verkeer. Tijdens het afgelopen eerste werkweekend bleek dat een aantal weggebruikers zich niet aan de aangepaste snelheid van 70 kilometer per uur hield. Voor de veiligheid van de wegwerkers voerde de politie tijdens het weekend extra snelheidscontrole uit. Het gros van de weggebruikers (93%) hield zich wel aan de snelheidslimiet. Ook bij de werkzaamheden van aankomend weekend geldt tijdens een aangepaste snelheidslimiet van 70 km per uur. De politie controleert weer extra op de naleving hiervan.

Afsluitingen

Op- en afrit (4) Vinkeveen en afrit (3) Abcoude van de A2 in de richting van Amsterdam zijn afgesloten voor al het verkeer. Weggebruikers dienen door omleidingen en de beschikbaarheid van minder rijstroken rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. De omleidingen worden met gele borden aangegeven. Er zijn minder rijstroken beschikbaar tussen Breukelen en Abcoude richting Amsterdam. Rijkswaterstaat doet er alles aan om hinder voor weggebruikers te beperken. Daarom zijn tijdens de werkweekenden altijd drie van de vijf rijstroken beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Het verkeer wordt omgeleid wanneer een op- en afrit gesloten is (zie PDF).

Groot onderhoud hard nodig

Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee. Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek. 

Monitoring

Naast de extra snelheidscontroles wordt, met het oog op de veiligheid, tijdens de werkweekenden, het verkeer ook op het onderliggende weggennet op verschillende manieren gemonitord. Zo rijden er Flexibele motorrijders tijdens de werkzaamheden over het onderliggend weggennet. Maar ook houdt Rijkswaterstaat het verkeer in de gaten door  tijdelijke camera’s op de diverse gemeentelijke en provinciale wegen rondom de werkzaamheden te plaatsen. De camera’s worden alleen gebruikt voor de monitoring van het wegverkeer en ze voldoen aan de privacywetgeving.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om voor de actuele situatie ook de verkeersinformatie in de gaten te houden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel op: www.rijkswaterstaat.nl/A2grootonderhoud. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

laatst bijgewerkt op: 20 mei 2019 15:25Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht