Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politiehond vindt en bijt inbreker in Kockengen

Datum: 11 oktober 2011
Bron: Politie Regio Utrecht

Kockengen - In de nacht van zondag 9 op maandag 10 oktober werd in een woning ingebroken. Vier verdachten gingen ervandoor, één van hen werd opgespoord door een politiehond.

Rond 03.15 uur zag een getuige dat op de Heicop vier mannen zich verdacht ophielden. Vervolgens zag hij dat één van hen kennelijk op de uitkijk ging staan en een ander probeerde een voordeur van een woning in te trappen. De getuige belde 1-1-2. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Agenten zagen dat de voordeur van de woning daadwerkelijk was ingetrapt. Zij doorzochten de woning met de hulp van een politiehond. Daarbij werden geen inbrekers aangetroffen.

Meerdere agenten stelden met behulp van de politiehond een onderzoek in de omgeving in. Op de kruising van de Dreef-Koningin Julianaweg sprong de politiehond bij een hoekhuis plotseling over een heg. Daarachter bleek één van de inbrekers op de grond te liggen. De politiehond pakte de inbreker bij zijn linkerarm. Omdat de verdachte probeerde weg te komen, hield de hond hem vast. Pas toen de verdachte weer op de grond ging liggen, liet de politiehond hem in opdracht van de hondengeleider los. De zoektocht naar de overige verdachten leverde niets op. Wel troffen agenten de auto van de aangehouden verdachte in de omgeving aan. De auto werd in beslag genomen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. Het onderzoek naar hem en de ontkomen verdachten wordt voortgezet.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug