Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Straf voor dodelijke aanvaring Vinkeveense Plassen blijft vijf jaar

Datum: 28 mei 2019
Bron: RTV Utrecht

De veroordeling van een verdachte wegens het veroorzaken van een dodelijke aanvaring op de Vinkeveense Plassen in 2014 is definitief. De Hoge Raad heeft een klacht van de veroordeelde tegen zijn straf verworpen.

Arnoud H. kreeg eerder een celstraf van vijf jaar wegens ''door roekeloosheid veroorzaken van de dodelijke aanvaring en het als schipper opzettelijk niet verlenen van hulp.'' Hij ging tegen die uitspraak in cassatie.

De Hoge Raad heeft nu geoordeeld dat het Hof roekeloosheid voldoende heeft aangetoond. H. heeft in het donker met zijn onverlichte, grote en zware speedboot gevaren met ruim zes keer de maximumsnelheid. Hij verkeerde onder invloed van ongeveer drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol en hield geen rekening met de drukte op het water.

H. ramde op 2 augustus 2014 met zijn speedboot een sloep met daarin vier vrienden uit Leusden. Twee van hen waren op slag dood, de anderen overleefden het ongeluk.

De rechtbank in Utrecht had H. overigens in eerste instantie tot vier jaar cel veroordeeld, maar tegen die uitspraak ging de schipper in beroep. Bij het gerechtshof Arnhem/Leeuwarden kwam er vervolgens een jaar bij.

laatst bijgewerkt op: 28 mei 2019 13:45Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht