Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Controles voor mobiel banditisme in Abcoude - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Controles voor mobiel banditisme in Abcoude

Datum: 07 oktober 2011
Bron: www.petershotnews.nl

Abcoude - Vrijdagavond heeft de politie in samenwerking met de belastingdienst een grote verkeerscontrole gehouden ter hoogte van de afrit Abcoude op de A2.

Langs de A2 stond een speciaal voertuig die alle kentekens scande. Wanneer een kenteken gesignaleerd stond werden deze auto's naar de controleplaats begeleid door motoragenten.

Er werden diverse auto's in beslag genomen in verband met achterstallige betaling bij de belastingdienst. Ook moesten veel bestuurders direct de openstaande boetes betalen.

De definitieve statistieken worden later bekend gemaakt. Donderdag waren er ook controles ter hoogte van de N201 bij Vreeland.

Algemene informatie mobiel banditisme
Al enkele jaren is er binnen het district Rijn & Venen sprake van een verhoging van de middencriminaliteit tijdens de donkere maanden. Vooral in de avond- en nachtelijke uren worden er strafbare feiten gepleegd zonder dat er altijd sprake is van een aanwijsbare en grijpbare dadergroep.

Er is hier sprake van woning- en bedrijfsinbraken, diefstallen van, uit en vanaf voertuigen. Genoemde feiten zijn misdrijven die de bewoners een onveilig gevoel geven, met name woninginbraken hebben vaak een behoorlijke impact op de slachtoffers. Verder blijkt dat de aangehouden verdachten regelmatig niet uit deze regio afkomstig zijn en vaak een andere, Oost-Europese, nationaliteit hebben.

Deze verdachten verplaatsen zich meestal per auto door het gehele land. De politie probeert door het verhogen van toezicht en controle een daling van deze feiten kunnen bewerkstelligen.

Aanpak
Door het samenstellen een speciaal team worden er de komende maanden controles uitgevoerd. De politie werkt tijdens de controles samen met;
• Belastingdienst / Douane
• Koninklijke Marechaussee
• Korps Landelijke Politiediensten
• Vreemdelingenpolitie Utrecht
• Verkeersdienst Utrecht
• Afdeling Informatie Analyse.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht