Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Veiligheid staat voorop bij werkzaamheden A2 aankomend weekend

Datum: 20 juni 2019
Bron: Ingezonden stukken

Aankomend weekend (vrijdag 21 juni 19.00 uur tot maandag 24 juni 05.00 uur) voert Rijkswaterstaat voor het derde weekend groot onderhoud uit aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. Bij de afgelopen twee werkweekenden op de A2 reden tientallen automobilisten onder rode kruizen door. Dit is een groot risico voor de wegwerkers en de verkeersveiligheid, bovendien valt het negeren van het rood kruis onder het strafrecht. Rijkswaterstaat heeft hier ook aankomend weekend extra aandacht voor. De politie controleert wederom op het naleven van de aangepaste snelheid.

Het negeren van rode kruizen op de snelweg is een risico voor de verkeersveiligheid. Rode kruizen staan nooit voor niets boven de weg. Ze staan er voor de veiligheid van de automobilisten zelf, de weginspecteurs, andere hulpverleners en wegwerkers. Dit weekend zijn er tussen Abcoude en Breukelen minder rijstroken beschikbaar voor het doorgaande verkeer. De afgesloten rijbanen zijn te herkennen aan het rood kruis boven de weg. De op- en afrit (4) Vinkeveen in de richting van Utrecht zijn afgesloten voor al het verkeer. Door omleidingen en de beschikbaarheid van minder rijstroken dienen weggebruikers rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. De omleidingen worden met gele borden aangegeven. Drie van de vijf rijstroken blijven beschikbaar, waardoor doorgaand verkeer mogelijk blijft. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste snelheidslimiet van 70km per uur.

Groot onderhoud hard nodig

Het asfalt op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud, waarbij Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen vervangt, kan de A2 weer jaren mee. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen en de hele rijbaan tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgen nieuw asfalt. Daarbij herstelt Rijkswaterstaat oneffenheden in het wegdek. 

Meer informatie

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om voor de actuele situatie de verkeersinformatie in de gaten te houden via www.rijkswaterstaat.nl/A2grootonderhoud, of te bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

laatst bijgewerkt op: 20 jun 2019 13:44Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht