Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen gaat opnieuw naar de landelijke finale

Datum: 26 juni 2019
Bron:

De jeugdbrandweer uit Vinkeveen heeft zich opnieuw geplaatst voor deelname aan de landelijke finale wedstrijd. Vorig jaar zijn zij hierbij derde geworden. De ploeg behoort hiermee wederom tot de beste tien van Nederland die gaan strijden om de landstitel.

Na het behalen van een zeer verdienstelijke tweede plaats op de kwalificatiewedstrijd op zaterdag 25 mei 2019 in Beuningen vond afgelopen weekend de halve finale wedstrijd plaats in Wageningen. De jeugdbrandweer uit Vinkeveen kreeg bij de halve finale wedstrijd de melding van een voertuigbrand bij Rijnzate, een op- en overslagbedrijf van diervoedergrondstoffen. Bij het uitvragen bleek het te gaan om een bobcat welke in een loods stond. Bij aankomst op het terrein gaf een medewerker aan dat er ook nog een persoon binnen moest zijn. De brand was daarbij uitgebreid naar de eerste verdieping waar ook het slachtoffer werd gevonden. Door het inzetten van twee stralen lage druk kon het slachtoffer worden gered en werd de brand geblust. Ondanks de warmte werden daarna zo snel mogelijk alle slangen weer opgeruimd en alle materialen over de finish gebracht.

Helaas kon Danny Tempelaars (bevelvoerder van de ploeg tijdens de kwalificatiewedstrijd) door een blessure niet meespelen met de halve finale wedstrijd en kreeg Corné Huijbreghs als kersverse bevelvoerder van de ploeg direct zijn vuurdoop. Ondanks de gewijzigde ploeg waarbij Maikel Griffioen uit Mijdrecht als invaller meespeelde wisten zij zich toch bij de beste vijf teams te scharen en plaatste zich hiermee opnieuw voor deelname aan de landelijke finale. Een ongelooflijke mooie prestatie van de hechte ploeg waar iedereen met recht trots op mag zijn!

De finale wedstrijd zal voor de jeugdbrandweer uit Vinkeveen plaatsvinden op zaterdag 5 oktober 2019 in het Overijsselse Hardenberg. Na een welverdiende zomervakantie zullen zij zich hierop zo goed mogelijk gaan voorbereiden. 

De wedstrijdploeg bestond uit:

  • bevelvoerder:    Corné Huijbreghs;
  • pompbediende: Jelmer Kok;
  • nummer 1:        Matthijs Kok;
  • nummer 2:        Maikel Griffioen;
  • nummer 3:        Justin Smit;
  • nummer 4:        Kevin Buitendam.

laatst bijgewerkt op: 26 jun 2019 02:56Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht