Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Reconstructie verzakte Baambrugse Zuwe begonnen

Datum: 03 oktober 2011
Bron: RTV Utrecht

Vinkeveen is begonnen met het vernieuwen van het wegdek van de Baambrugse Zuwe. De ingrijpende reconstructie duurt veertien maanden.

De drukke weg ligt op een veenlaag en verzakt voortdurend. Ook is er veel wateroverlast. Bij een behoorlijk bui verdwijnt al snel het verschil tussen sloot en straat. De gemeente wil niet langer steeds het asfalt vervangen en heeft gekozen voor een structurele oplossing met een stevige onderlaag.

De aannemer pakt behalve de Baambrugse Zuwe wordt ook een deel van de Herenweg aan. Bij de hofjes, de woonstraat en het parkeerterrein nabij de Herenweg wordt het asfalt vervangen door klinkers. Verder worden de lantaarns vernieuwd.

De Baambrugse Zuwe gaat veertien maanden dicht voor auto's en ook bewoners kunnen niet van de weg gebruik maken. Het duurt onder meer zo lang omdat door de jaarlijkse ophogingen het asfalt op sommige plaatsen twee meter dik is.

Het werk verloopt in zeventien fasen. Tijdens iedere fase wordt +/- 80 meter van de weg voor doorgaand gemotoriseerd verkeer afgesloten. Fietsers, wandelaars en hulpdiensten kunnen wel doorrijden. Fase 1 betreft de reconstructie van de eerste circa 875 meter vanaf de Herenweg naar huisnummer 128E.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht