Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Celstraf en behandeling voor stalker die boot van een vrouw ramde in Vinkeveen

Datum: 12 november 2019
Bron: RTV Utrecht

Een 52-jarige man uit Vinkeveen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna drie maanden, een taakstraf en een verplichte behandeling. De man probeerde in april een vrouw, die hij al langer stalkte, zwaar lichamelijk letsel toe te brengen door twee keer met zijn boot tegen en over haar boot te varen. Naast de opgelegde straffen en behandeling mag hij ook vijf jaar lang niet in de buurt van haar komen.

STALKEN
Een onbeantwoorde liefde zou hem tot zijn daden hebben gedreven. De twee kennen elkaar uit het dorp en het stalken begon in het voorjaar van 2018. Hij belaagde haar volgens de rechter op een indringende en nare manier door haar vaak op te bellen, thuis langs te komen en spullen te vernielen. Op 26 april van dit jaar ramde hij - in beschonken toestand - met zijn eigen boot meerdere keren de boot van de vrouw. Hierbij kwam de punt van zijn boot een meter over haar boot heen, waarbij zij ook is geraakt. De vrouw zat in de boot en kon geen kant op.

In het voorgaande jaar is de man meerdere keren aangesproken op zijn gedrag. Door het slachtoffer zelf, maar ook door de wijkagent. Uit onderzoek blijkt dat de man een alcoholprobleem én dominante persoonlijkheidskenmerken heeft. Hierdoor zijn de feiten die de man pleegde hem niet volledig toe te rekenen.

STRAFMAAT
De rechtbank vindt het belangrijk dat de man wordt behandeld voor zijn problemen, maar een gevangenisstraf is ook op zijn plaats is. De man is nu veroordeeld tot een straf van 365 dagen, waarvan 277 dagen voorwaardelijk. De man heeft al enkele maanden in voorlopige hechtenis gezeten. Hierdoor hoeft hij niet terug naar de gevangenis.

Wel moet hij zich bij de reclassering melden en zich houden aan de voorwaarden die de reclassering hem, in het kader van zijn behandeling, oplegt. Ook legt de rechtbank hem een taakstraf van 180 uur én een contact- en locatieverbod op.

laatst bijgewerkt op: 12 nov 2019 17:38Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht