Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

UPDATE: Overval op boerderij Waverveen, overvaller gepakt

Datum: 21 september 2011
Bron: www.petershotnews.nl

Waverveen - Op dinsdagmiddag 20 september vond een woningoverval plaats. De overvaller ging ervandoor en werd even later aangehouden.

Rond 17.10 uur kreeg de politie de melding dat een woningoverval op de Cliffordweg had plaatsgevonden. Meerdere politie-eenheden alsmede een politiehelikopter gingen met spoed ter plaatse. Daar bleek dat een man een woning aan de Cliffordweg was binnengedrongen. Hij had de beide bewoners, een vrouw van 61 jaar en een man van 71 jaar, bedreigd, geslagen en eiste geld. Meerdere buurtbewoners kwamen op haar hulpgeroep af. De verdachte probeerde vervolgens in de auto van de slachtoffers te vluchtten, maar hij kreeg het voertuig niet gestart.

De verdachte ging er daarop te voet vandoor, achtervolgd door meerdere buurtbewoners. De verdachte sprong aan de Hoofdweg in een brede sloot. Mede dankzij de inzet van de buurtbewoners konden agenten hem daar aanhouden. De verdachte, een 27-jarige Pool, werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

De bewoner was bij de woningoverval lichtgewond aan zijn hoofd geraakt. Hij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Beide bewoners deden aangifte.

Aan getuigen van de woningoverval en aan mensen die de verdachte daarvoor op of in de omgeving van de Cliffordweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.


Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht