Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aanrijding met veel te veel drank op

Datum: 19 september 2011
Bron: Politie Regio Utrecht

Wilnis/Mijdrecht - Een automobilist raakte op zondagmiddag 18 september betrokken bij een aanrijding. Hij bleek veel te veel gedronken te hebben.

Rond 15.45 uur vond een aanrijding op de Provincialeweg N212 in Wilnis plaats, waarbij een 60-jarige automobilist uit Mijdrecht betrokken was. De Mijdrechter was vanaf een parkeerplaats de doorgaande weg opgereden, waarbij hij geen voorrang aan een andere automobilist verleende. Beide auto's raakten beschadigd, maar niemand raakte daarbij gewond. Omdat de Mijdrechter vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd de politie gewaarschuwd.

Uit de blaastest bleek dat de Mijdrechter veel te veel gedronken had. Agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar blies hij bij de ademanalyse 945 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twaalf uur. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Rond 18.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Molenland in Mijdrecht een auto midden op de weg stilstond. Agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat de 60-jarige Mijdrechter toch weer achter het stuur was gestapt. De auto was door de aanrijding echter zo beschadigd geraakt, dat na een stuk rijden één van de wielen blokkeerde. De Mijdrechter werd weer aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij blies nu 815 ug/l. Hij bekende weer achter het stuur te zijn gestapt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het weer rijden onder invloed van alcohol en het rijden in strijd met het rijverbod.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht