Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

KLPD neemt drugs, geld en auto's in beslag in Abcoude

Datum: 06 september 2011
Bron: KLPD

Abcoude - Een verkeerscontrole van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) op de A2 bij Abcoude heeft zaterdag 3 september geleid tot drie aanhoudingen, drie huiszoekingen, de ontmanteling van een wietplantage en een grote hoeveelheid inbeslaggenomen geld en goederen.

Bij de controle van een personenauto troffen de agenten van het KLPD op de achterbank lampen en groeimiddelen aan die gebruikt worden bij wietplantages. Bij verder onderzoek in de auto werden vervolgens nog eens tien kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen. De bestuurder, een 25-jarige inwoner uit Woerden, werd aangehouden en zijn auto met henneptoppen in beslag genomen. Vervolgens werd in overleg met het Openbaar Ministerie besloten tot huiszoekingen in Woerden en Alkmaar.

In Woerden werden o.a. 30 gram cocaïne, computers, gsm's en verpakkingsmaterialen voor drugs in beslag genomen. In een pand in Alkmaar werden, in samenwerking met de regiopolitie Noord-Holland Noord, twee mannen van 51 en 47 jaar aangehouden. In de woning werd in een opslagruimte 56 kilo drugs en een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Ook de splinternieuwe BMW van één van de verdachten werd in beslag genomen.

Op zondag 4 september trof het KLPD en de politie Noord-Holland Noord in een woning in Hoorn op de 1e verdieping en de zolder een professionele wietplantage aan. De hele kwekerij, 205 planten en alle attributen, werd ontmanteld.

De drie mannen zijn maandag 5 september weer op vrije voeten gesteld. Het KLPD zet het onderzoek naar de activiteiten van de verdachten voort.

De blauwe diensten van het KLPD, houden zich gezamenlijk bezig met handhaving en opsporing van criminaliteit in de vervoersstromen in de lucht, over weg, water en spoor.
Het geïntegreerd optreden heeft tot doel het versterken van de informatiepositie en de heterdaadkracht, met als kenmerken flexibiliteit en handelingsvermogen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug