Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Politieteam speurt naar illegaal vuurwerk - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politieteam speurt naar illegaal vuurwerk

Datum: 06 september 2011
Bron: Politie

Regio - Vanaf maandag 5 september gaan drie politiekorpsen samenwerken in het Interregionaal Vuurwerkteam (IVT). Primair doel van het team is het opsporen van illegaal vuurwerk en het tegengaan van de handel hierin.

Na een succesvolle samenwerking van de korpsen Gooi & Vechtstreek en Flevoland in 2011, sluit korps Utrecht dit jaar ook aan. Samen vormen zij het Interregionale Vuurwerkteam Midden Nederland. Vanuit Almere werken 15 mensen fulltime aan het opsporen van illegaal vuurwerk en het belemmeren van de illegale handel. Daarbij wil het vuurwerkteam zoveel mogelijk illegaal vuurwerk (lawinepijlen, mortieren, strijkers) in beslag nemen, verdachten aanhouden en illegale opbrengsten ontnemen.

Onveilige situaties
Illegaal opgeslagen vuurwerk in woningen, garageboxen, loodsen en schuren vormen een groot gevaar voor u en uw omgeving. Bij illegale opslag van vuurwerk worden niet de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen in acht genomen, waardoor de kans op gevaarlijke situaties met ernstige verwondingen en vernieling tot gevolg, vergroot.

Uw hulp is ook nodig
Om gevaarlijke situaties zoals hierboven beschreven te voorkomen en het vuurwerkteam te ondersteunen doen we ook een beroep op u! Weet u iets over handel in illegaal vuurwerk? Of ziet u verdachte situaties zoals bedrijvigheid bij garageboxen die normaal niet gebruikt worden? Of dat er veel ‘verkeer’ in en rond loodsen of andere opslagruimten is waar normaal niemand komt? Treft u in een woning opgeslagen (illegaal) vuurwerk aan? Allemaal voorbeelden van situaties waarin we u willen vragen ons te helpen door melding te maken! Liever één keer een extra controle voor de zekerheid, dan niks doen, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Melden kan!
Het melden van verdachte situaties zoals hierboven geschetst kan via het nummer 112 of 0900-8844. Doe je liever anoniem je melding? Dit kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Twitter

De politie heeft ook een speciaal Twitteraccount aangemaakt, volg ze nu @vuurwerkteam.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht