Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jaarwisseling Uithoorn: Brandweer belaagd, ME ingezet en politiebus verzakt

Datum: 01 januari 2021
Bron: Petershotnews.nl

De jaarwisseling in Uithoorn is relatief goed verlopen. De politie kijkt terug op een drukke, maar ook fijne jaarwisseling. Uitschieter in Uithoorn is een incident waarin de brandweer werd belaagd. De politie moest er aan te pas komen om de brand veilig te kunnen laten blussen.

Mogelijke feestje

De politie werd oudjaarsavond getipt over een mogelijk georganiseerd feestje waarbij de corona-maatregelen werden overtreden.  Agenten gingen ter plekke en voerden een controle uit. De maatregelen werden niet overtreden.

ME ingezet

Net voor de jaarwisseling werd het onrustig in diverse wijken van Uithoorn. Jeugd begon zich vervelend op te houden en de politie zette de ME in. De wijk is doorzocht maar de jeugd was gevlogen. De ME bleef paraat in Uithoorn.

me_1609490669.jpg

Brandweer belaagd

De brandweer werd rond de klok van één uur opgeroepen voor een containerbrand op het Legmeerplein in Uithoorn. Ter plekke werden zij direct bekogeld en er werden leuzen geroepen als: ''Ga weg dit is onze wijk ''. De politie heeft honden ingezet om de groep van ongeveer twintig personen op afstand te houden. De brand betrof een grote vuurton en was snel onder controle. Omdat de brandweer nog steeds werd opgewacht door de groep heeft de politie hun de wijk uit begeleid. 

belaagd-1_1609490267.jpg

belaagd_1609490270.jpg

Brand voor Buurthuis Ponderosa

Niet veel later moest de brandweer van Uithoorn naar buurthuis Ponderosa. Daar stond wat brandhout op de openbare weg in brand. Het vuur was snel onder controle. 

buurthuis_1609490287.jpg

Opnieuw brand op Legmeerplein

Rond half drie werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een brand op het Legmeerplein. Gezien de brandweer eerder tijdens de jaarwisseling werd belaagd ging ook de politie mee. Het ging er gelukkig gemoedelijk aan toe en buurtbewoners kwamen naar buiten om de hulpdiensten gelukkig nieuwjaar te wensen. ''Zo kan het ook'' laat de politie op social media weten.

legmeer_1609490279.jpg

Politiebus zakt weg in modder

Tijdens het 'beveiligen' van de brandweer reed een politiebusje over het grasveld naar de brand op het Legmeerplein. Een actie die de agenten beter niet hadden kunnen doen. De politiewagen zakte tot aan zijn assen weg in de modder. De brandweer was de beroerdste niet en heeft de wagen weer op het wegdek getrokken.

politieauto_1609490284.jpg

Bushokjes opgeblazen 

Het vandalisme blijkt na een eerste inventarisatie mee te vallen. Vorig jaar werden bijna alle bushokje op het busstation van Uithoorn opgeblazen. Er sneuvelden 85 ruiten. Dit jaar lijken twee bushokjes bij In het Rond en één op Aan de Zoom slachtoffer te zijn geworden van vandalisme.

img-6778_1609492993.jpg

Lees ook: Man verliest hand na vuurwerkongeluk De Kwakel

laatst bijgewerkt op: 1 jan 2021 11:01Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht