Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Schapen onthoofd aangetroffen in Mijdrecht

Datum: 03 januari 2021
Bron: Petershotnews.nl

In Mijdrecht zijn zondagmiddag twee onthoofde schapen aangetroffen. De kadavers werden gevonden in een berm aan de Hoofdweg.

De dieren werden gevonden door een voorbijganger. Die is erg geschrokken en waarschuwde de politie. Agenten kwamen poolshoogte nemen en doen onderzoek. Al het vlees in de schapen bleek verdwenen te zijn. ,,De dieren zijn helemaal uitgehold, de ingewanden lagen in vuilniszakken in de sloot”, zegt Ellen van Praag van De dierenambulance De Ronde Venen Amstelland, dat de politie helpt bij het onderzoek.

Mogelijk zijn de schapen uit een weiland gestolen, geslacht, en toen op langs het weiland aan de Hoofdweg gedumpt. Omdat de dieren vaak beschikken over een oormerk welke traceerbaar zijn, zijn de schapen waarschijnlijk onthoofd. ,,Dat maakt het extra lastig om te achterhalen wat er is gebeurd, de eigenaar is zo niet te vinden. Hier kan de politie waarschijnlijk weinig mee”, zegt Van Praag. 
Volgens de coördinator van de dierenambulance is de lugubere vondst er eentje die ‘zeker niet eerder in deze mate is voorgekomen’. De gemeente heeft in samenwerking met de dierenambulance de dieren opgehaald.

laatst bijgewerkt op: 3 jan 2021 17:04Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht