Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Poolse supermarkt Aalsmeer wordt 24 uur per dag bewaakt

Datum: 04 januari 2021
Bron: Hart van Nederland

De Poolse supermarkten in Aalsmeer en Beverwijk die in december doelwit waren van een explosie worden 24 uur per dag bewaakt. Het toezicht duurt in ieder geval totdat er meer duidelijk is over het verband tussen de ontploffingen.

“Er is 24 uur per dag cameratoezicht en surveillance, zowel zichtbaar als onzichtbaar”, zegt de woordvoerder van de gemeente Aalsmeer. “Dat gaat door, hangende het politieonderzoek.” Sinds de explosie in de nacht van 7 op 8 december is de winkel gesloten vanwege het gevaar voor herhaling en vanwege de onrust in de buurt.

Naast de explosie in Aalsmeer waren er in december ook explosies bij winkels in Heeswijk-Dinther en tweemaal in Beverwijk. Afgelopen nacht was er een explosie in een Poolse supermarkt in Tilburg. “We willen meer willen weten over de achtergrond van de explosies, want het lijkt een gerichte actie”, aldus de gemeente Aalsmeer.

‘Onderzoek in volle gang’

De Amsterdamse politie, waar Aalsmeer onder valt, coördineert het recherche-onderzoek naar de explosies in Aalsmeer, Beverwijk en Heeswijk-Dinther. “We hebben een team grootschalige opsporing geformeerd waarin de politie-eenheden van Amsterdam en Noord-Holland samenwerken”, meldt een politiewoordvoerster.

Het onderzoek is volgens de zegsvrouw nog in volle gang. “We houden rekening met een verband tussen de zaken.”

Winkels van dezelfde eigenaar

De explosie in Tilburg valt voorlopig nog onder de politie Zeeland-West-Brabant. “Uiteraard hebben we uitvoerig contact met elkaar”, aldus de woordvoerster van de politie Amsterdam. “We zien de overeenkomsten en gaan zeker met elkaar kijken of er dwarsverbanden zijn.”

De getroffen Poolse supermarkten in Aalsmeer, Beverwijk en Tilburg zijn van dezelfde ondernemer: Mohamed Mahmoed. De Biedronka-winkel in Heeswijk-Dinther, waar vorige maand ook een ontploffing was, heeft een andere eigenaar. De politie laat zich niet uit over eventuele familiebanden

Lees ook: Explosie en grote brand in Poolse supermarkt Aalsmeer

laatst bijgewerkt op: 4 jan 2021 18:36Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht