Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Opnieuw Cobra's gevonden in Vinkeveen: 'Dit is levensgevaarlijk'

Datum: 07 januari 2021
Bron: 0297.nl

Kinderen hebben woensdagmiddag opnieuw Cobra's gevonden in Vinkeveen. Zondag raakte een 11-jarige jongen zwaargewond nadat hij ook een illegale knaller had gevonden op de Oudeland. 

Ongeruste ouders trokken woensdagmiddag aan de bel bij de redactie van deze website. Ze willen hun zorgen uiten na het incident van afgelopen zondag 3 januari. Er raakte en 11-jarige jongen uit Vinkeveen zwaargewond nadat hij met een groepje kinderen een stuk gevonden vuurwerk 'opnieuw' aanstak. De illegale Cobra ontplofte in de hand van het slachtoffer. De politie liet weten dat de jongen blijvend letsel aan een hand heeft opgelopen.

Ouders zijn erg ongerust nadat er de afgelopen week nog zeven Cobra's zijn gevonden: 'Dit is levensgevaarlijk'. De politie kon donderdagmiddag de vondst van twee 'knallers' bevestigen. "Die zijn woensdagmiddag aangetroffen op de Oudeland" liet een woordvoerder desgevraagd weten. Kinderen hadden één Cobra in de bosjes gevonden en waarschuwden de politie. Agenten vonden niet veel later een tweede. Het vuurwerk is afgevoerd en de gemeente heeft de omgeving doorzocht.

Noodkreet

Ongeruste ouders trekken aan de bel en ook de politie waarschuwt nogmaals voor niet opgeruimd vuurwerkafval. Dit is levensgevaarlijk voor rondstruinende kinderen. "Pas op bij het opruimen van ongebruikt vuurwerk en vuurwerk dat niet goed is afgegaan." luidt de noodkreet. Bel altijd de politie voor niet-afgegaan vuurwerk en illegaal vuurwerk zoals cobra’s en shells. Raak het vuurwerk niet aan en breng het niet zelf naar een politiebureau. Mogelijk moet de EOD het vuurwerk opruimen. Bij twijfel bel de politie op 0900 8844.

Lees ook: Jongen Vinkeveen (11) ernstig gewond door spelen met vuurwerkafval

laatst bijgewerkt op: 7 jan 2021 21:07Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht