Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie treedt adequaat op bij rel-oproepen in de regio

Datum: 27 januari 2021
Bron: Petershotnews.nl

Toen de politie en gemeente dinsdagmiddag lucht kregen van mogelijke ongeregeldheden in De Ronde Venen en Uithoorn grepen zij snel in. Dankzij het adequate optreden is het dinsdagavond rustig gebleven in beide gemeentes.

Dinsdagochtend werden er via sociale media diverse oproepen verspreid om te komen rellen. Ontvangers werden uitgenodigd om onder andere naar het Raadhuisplein in Mijdrecht of Winkelcentrum Zijdelwaard in Uithoorn te komen. De uitnodigingen zouden te maken hebben met 'protesten' tegen de avondklok, die in het hele land gehouden worden.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

mijdrecht_1611695883.pnguithoorn_1611695818.png

 

De politie en gemeente kregen dinsdagmiddag lucht van de rel-oproepen en grepen direct in. De politie verrichtte in De Ronde Venen diverse huisbezoeken bij de 'initiatiefnemers' en verspreiders van de oproep. Met een goed gesprek werd duidelijk gemaakt dat ook de opruiing en aanzet tot rellen strafbaar is. Mocht het daadwerkelijk uit de hand lopen dan kunnen zij hier later alsnog voor worden aangehouden.

In Uithoorn sloot winkelcentrum Zijdelwaard vroegtijdig. Al voor zes uur 's avonds sloten de meeste winkels en supermarkten de deuren. Sommige winkeliers haalden zelfs de schappen leeg. Personeel moest via de nooduitgang het gebouw verlaten en ook de beveiliging werd aangescherpt. In Mijdrecht zette een pomphouder zijn wagen voor de ingang van de shop. Zo hoopte hij dat niemand zijn winkel plunderde.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

image0_1611696471.jpeg

 

Dinsdagavond was er extra politie-inzet in de gemeentes. Al vroegtijdig werd er veel gesurveilleerd en werden passanten gevraagd te vertrekken. In Uithoorn werd de parkeerplaats tussen het winkelcentrum en verzorgingstehuis afgesloten waardoor veel 'bezoekers' zijn doorgereden. In Mijdrecht kwamen vooral nieuwsgierige tieners naar het Raadhuisplein. Agenten en aanwezige jongerenwerkers spraken de pubers aan waarna zij al snel vertrokken.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

knal_1611695617.png

 

 

De politie had de situatie in beide dorpen, ondanks de verwachte ongeregeldheden, onder controle. Winkeliers die in hun winkel zaten om de verkoopwaar te beschermen konden dan ook met een gerust hart naar huis.

ondernemers_1611695636.png

 

 

 

 

laatst bijgewerkt op: 27 jan 2021 09:25Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht