Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Schaatsen in De Ronde Venen: doe het veilig

Datum: 10 februari 2021
Bron: Ingezonden stukken

De komende dagen blijft het naar verwachting flink vriezen en dat betekent ijspret op natuurijs. Dat is mooi, want de schaatsliefhebber heeft er een tijd op moeten wachten. Sport en bewegen zijn belangrijk, zeker in coronatijd, of dat nu tijdens een wandeling is of op het ijs. Om veilig te kunnen schaatsen is het belangrijk dat iedereen zich aan een aantal regels houdt. Gemeente De Ronde Venen heeft ze op een rijtje gezet.

Voldoende afstand houden

1,5 meter afstand houden is ook van belang op het ijs. Volwassenen mogen schaatsen in groepjes van 2, maar alleen op 1,5 meter afstand. Kinderen jonger dan 17 jaar mogen in grotere groepen schaatsen. Schaatswedstrijden of toertochten zijn niet toegestaan en kleedkamers en kantines zijn dicht. 

Schaats zoveel mogelijk in eigen wijk of buurt

Veel maatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn gericht op het tegengaan van onnodige reisbewegingen. Dat geldt ook voor het schaatsen. Schaats zoveel mogelijk dicht bij huis. Zoek vijvers, grachten of sloten in je eigen omgeving om zo reisbewegingen te beperken. Dan voorkomen we dat het te druk wordt op bepaalde plekken.

Schaatsen op eigen risico

Ondanks de vorst is het ijs niet overal betrouwbaar. Schaatsen gebeurt op eigen risico. Wilt je weten waar je veilig kan schaatsen? Kijk dan op www.schaatsen.nl. Deze website is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). Je kunt daar nakijken op welke natuurijsbanen het ijs goed genoeg is om op te schaatsen. Ga nooit schaatsen op ijs dat niet is goedgekeurd! 

Meer informatie over schaatsen, schaatsbanen, sneeuw en winterweer en de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kun je vinden op www.rijksoverheid.nl.   

laatst bijgewerkt op: 10 feb 2021 17:02Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht