Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Voor 13 miljoen aan coke in loods Vinkeveen: OM eist tot 8 jaar cel, hoofdverdachte spoorloos

Datum: 11 februari 2021
Bron: RTV Utrecht

Twee mannen die vorig najaar werden aangehouden na de ontdekking van een grote partij cocaïne in een loods in Vinkeveen, gaan jarenlang de cel in, als het aan het Openbaar Ministerie ligt. In het bedrijfspand aan de Hereweg werd op 30 oktober 235 kilo cocaïne gevonden met een straatwaarde van liefst 13 miljoen euro.

De officier van justitie eist vandaag in de Utrechtse rechtbank 8 jaar gevangenisstraf voor de 32-jarige Sabir R. uit Amsterdam. De 59-jarige A.K. uit Breda had volgens het OM een kleinere rol en zou 50 maanden de cel in moeten. De eigenaar van de loods, die wordt gezien als spil in de zaak, is nog voortvluchtig.

Opmerkzaam

Opmerkzame politiemensen zagen op 30 oktober dat drie mannen zich verdacht gedroegen bij een bouwmarkt in Mijdrecht. Ze riepen assistentie in en besloten de auto's van de mannen te volgen. Onder hen was verdachte A.K. uit Breda, die in een Fiat Ducato-busje naar een parkeerplaats bij de Herenweg in Vinkeveen reed. Daar werd hij opgewacht door Sabir R., die in de VW Polo van zijn zus reed.

De twee ruilden van voertuig, waarna Sabir R. naar een bedrijfspand een eindje verderop reed. Wat R. in de loods deed, kon de politie niet zien. Maar toen hij terugkeerde en de twee weer van auto ruilden en wegreden, besloot de politie in te grijpen en ze staande te houden. In de loods stond een Opel Vivaro waarin 28 blokken cocaïne lagen. In een verborgen ruimte op de zolder van het pand lagen nog eens 207 blokken cocaïne.

Drugs en geld

Sabir R. had sleutels van de loods, de zolderruimte en de Opel. In de Fiat Ducato werden resten van wit poeder, cocaïne, gevonden. Het OM vindt het verdacht dat in alle voertuigen, en ook in de eigen auto van R., verborgen ruimtes waren aangebracht. De loods was van steigerbouwbedrijf Mex. In de Range Rover van de eigenaar van het bedrijf werd voor 5 ton aan cash gevonden.

Bron: RTV Utrecht

laatst bijgewerkt op: 11 feb 2021 20:38Karwei Vacatures MijdrechtTerug

Karwei Vacatures Mijdrecht