Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gemeente zet extra handhavers en verkeersregelaars in na opnieuw drukte Botshol

Datum: 13 februari 2021
Bron: Petershotnews.nl

Ondanks het autoverbod rondom de Botshol bij Abcoude is het er wederom druk. Honderden schaatsliefhebbers kwamen zaterdagochtend vroeg naar het natuurijs en hadden maling aan verkeersborden.

Vrijdag was het zo druk op de Botshol dat hulpverleners moeite hadden om enkele gewonde schaatsers te bereiken. Wegen rondom de Botshol stond vol met auto's. De gemeente greep in en kondigde voor dit weekend een totaal autoverbod af in de omgeving van de Botshol. Met tekstkarren worden bezoekers gewaarschuwd: ''Schaatsgebied Botshol afgesloten'' is er met koeienletters te lezen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

schaatskoorts_1613206255.png

Ondanks de waarschuwingen blijven schaatsliefhebbers komen en proberen verkeersregelaars alles in goede banen te lijden. Toen tientallen automobilisten diverse verbodsborden negeerde werden er extra handhavers en verkeersregelaars ingezet. Die hebben de omliggende wegen nu volledig afgesloten, maar ook dat weerhoud de fanatiekelingen niet.

Honderden mensen parkeren hun auto nu net buiten het afgesloten gebied en gaan te voet verder. Sommige moeten zelfs drie kwartier lopen om de ijzers onder te binden. Andere hebben een fiets bij zich en zijn een stuk sneller op het populaire natuurijs.

laatst bijgewerkt op: 13 feb 2021 09:51Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht