Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Celstraf en vrijspraak na grote cocaïnevondst in Vinkeveen

Datum: 27 februari 2021
Bron: RTV Utrecht

Sabir R., een van de twee mannen die vorig jaar aangehouden werd na de ontdekking van een grote partij cocaïne in een loods in Vinkeveen, moet zes jaar de cel in. Zijn medeverdachte, de 59-jarige A.K. uit Breda, is vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden acht jaar celstraf tegen 32-jarige Sabir R. uit Amsterdam. A.K. zou, als het aan het OM lag, ruim vier jaar de cel in moeten. De rechter ging in die laatste eis vandaag niet mee, omdat niet bewezen kan worden dat hij betrokken was bij de handel in cocaïne en het vervoeren ervan.

Opmerkzaam
Opmerkzame politiemensen zagen op 30 oktober dat drie mannen zich verdacht gedroegen bij een bouwmarkt in Mijdrecht. Ze riepen assistentie in en besloten de auto's van de mannen te volgen. Onder hen was verdachte A.K. uit Breda, die in een Fiat Ducato-busje naar een parkeerplaats bij de Herenweg in Vinkeveen reed. Daar werd hij opgewacht door Sabir R., die in de Volkswagen Polo van zijn zus reed.

De twee ruilden van voertuig, waarna Sabir R. naar een bedrijfspand een eindje verderop reed. Wat R. in de loods deed, kon de politie niet zien. Maar toen hij terugkeerde en de twee weer van auto ruilden en wegreden, besloot de politie in te grijpen en ze staande te houden. In de loods stond een Opel Vivaro waarin 28 blokken cocaïne lagen. In een verborgen ruimte op de zolder van het pand lagen nog eens 207 blokken cocaïne. In de Fiat Ducato werden resten van wit poeder, cocaïne, gevonden.

Resten
Volgens de rechter is wel bewezen dat A.K. de Fiat Ducato - waar de cocaïneresten in werden gevonden - bestuurde, maar kon niet worden vastgesteld dat deze resten afkomstig waren van de in de loods aangetroffen blokken cocaïne. Ook is er volgens de rechter geen bewijs dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan handel in de drugs.

De rechter achtte de rol van R. wel bewezen en heeft hem tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Bron: RTV Utrecht

laatst bijgewerkt op: 27 feb 2021 09:11Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht