Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aanhangwagen omver geblazen op A2 Abcoude

Datum: 13 maart 2021
Bron: Petershotnews.nl

Op de A2 ter hoogte van Abcoude is zaterdagmiddag een aanhangwagen geschaard. Drie rijstroken in de richting van Utrecht waren lange tijd afgesloten.

De wind blies de aanhangwagen zaterdagmiddag omver. De wagen schaarde, maar er raakte niemand gewond. Omdat de wagen over de A2 lag werden er drie rijstroken afgesloten. Het bergen was nog flinke klus omdat ook hier de wind in de weg zat. Toen het eenmaal lukte is de aanhangwagen naar de carpoolplaats gebracht.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

rws_1615638698.jpg

In de provincie Utrecht moeten mensen rekening houden met zware windstoten van van zo'n 80 tot 90 kilometer per uur. Dat meldt het KNMI, dat code geel heeft afgegeven voor het hele land

'Stel reis uit als het mogelijk is'

Rukwinden zorgen voor ongewenste situaties, vooral op de weg, aldus het KNMI. "Bijvoorbeeld doordat takken of rotzooi de weg opwaaien of vanwege harde windstoten. Die kunnen vat krijgen op je voertuig. We adviseren met name bestuurders van auto's met caravan of aanhanger en (lege) vrachtwagens de weerberichten goed in de gaten te houden." Ook op bruggen en viaducten is het oppassen geblazen. "Als het mogelijk is, stel de reis dan uit."

laatst bijgewerkt op: 13 mrt 2021 13:32Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht