Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Foutje bij bomenkap op Stationslocatie Mijdrecht

Datum: 22 maart 2021
Bron: Ingezonden stukken

Op de Stationslocatie in Mijdrecht worden woningen gebouwd. Om te kunnen starten met het bouwrijp maken van het terrein, zijn vorige week bomen gekapt. Helaas zijn door een fout bij de aannemer meer bomen gekapt dan was afgesproken. 

In juni wordt daadwerkelijk begonnen met het bouwrijp maken van het terrein. Op de Stationslocatie komen ruim 70 woningen, zowel sociale huur- als koopwoningen. In verband met het broedseizoen is het terrein nu al vrij gemaakt van beplanting en bomen. Om de bouw mogelijk te maken moeten 90 bomen wijken. Hiervoor is ook een kapvergunning afgegeven. 36 bomen langs de Rondweg (tussen rotonde en brug) zouden blijven staan. Deze zijn echter ook gekapt.

De gemeente betreurt de kap ten zeerste en heeft de aannemer aansprakelijk gesteld voor de fout die is gemaakt. Het verlies van de bomen grijpt fors in de op de omgeving.  De gemeente eist van de aannemer dat zo snel mogelijk bomen van vergelijkbare grootte worden terug geplant zodat er weer een mooie groene afscheiding tussen woonwijk en weg ontstaat.

Het was voorheen zoals hieronder. Bekijk de foto's van hoe het nu is daaronder.

hoe_1616426174.jpg

laatst bijgewerkt op: 22 mrt 2021 16:17Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht