Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Beruchte bocht bij Mijdrecht aanpakken of meer onderzoek doen? 'Recht maken wat krom is'

Datum: 30 maart 2021
Bron: RTV Utrecht

Er wordt al tientallen jaren over gesproken, maar nu is het eindelijk eens tijd om de S-bocht bij Mijdrecht aan te pakken, vindt de VVD in de Provinciale Staten. "Het is een heel groot knelpunt voor de doorstroming van de N201", vertelt Statenlid Bob de Jager. "Het is bijna een haakse bocht waardoor het verkeer niet goed kan doorstromen. En dan staan er ook nog eens stoplichten. Die bocht moet verlegd worden, we moeten rechtmaken wat nu eigenlijk krom is."

Dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, want aan de aanpak van de bocht hangt wel een prijskaartje. "31,2 miljoen euro", weet D66-Statenlid Erwin Kamp."En als je bedenkt dat er nóg zeven knelpunten zijn die ook aangepakt moeten worden dan moet je je afvragen of je de bocht bij Mijdrecht op de schop moet. Alle knelpunten bij elkaar kosten zo'n 115 miljoen euro, dat betekent dat als je de bocht aanpakt er al eenderde van het budget wordt afgehaald."

Onderzoek

En daarom zou er volgens Kamp een nieuw onderzoek moeten worden gedaan naar de N201. De provincie wil dit ook en de D66'er is het daarmee eens. Welke knelpunten moet je aanpakken en hoe effectief is dat voor de doorstroming, de veiligheid en de leefbaarheid op en rondom de provinciale weg? "Bezint eer gij begint. Dus eerst een goede analyse en dan pas keuzes maken", stelt Kamp.

De Jager van de VVD vindt het prima dat alle knelpunten nog eens onder de loep worden genomen, maar ondertussen zou hij wel graag zien dat de beruchte bocht alvast rechtgetrokken wordt. "Dit knelpunt staat op zichzelf. Er is geen reden om dit nu weer uit te stellen. Dus pak het nú aan en gebruik de tijd om mogelijke andere knelpunten aan te pakken. Er zijn gewoon heel veel dingen die je al kunt doen, dus dóe dat dan ook."

Kamp: "Ik vind het een beetje merkwaardig om nu al voor te gaan sorteren op een bocht terwijl er zoveel meer knelpunten zijn. Er moet nog meer gebeuren. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen zeggen, geef dat geld aan betere fietsvoorzieningen."

Beslissing

Over de bocht en een nieuw onderzoek naar de N201, dat minstens een jaar gaat duren, wordt woensdagmiddag gesproken in de Utrechtse Statencommissie. 14 april neemt de Staten een beslissing over hoe het verder moet met de provinciale weg.

laatst bijgewerkt op: 30 mrt 2021 15:26Family Mijdrecht

Via RTV Utrecht

Terug

Family Mijdrecht