Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aanhouding na diefstal parfumerie Uithoorn

Datum: 10 april 2021
Bron: Politie

Dinsdagavond 6 april surveilleerde de politie door Amstelveen. Via het ANPR-systeem kwam er een ‘hit’ binnen. Deze ‘hit’ sloeg op een kenteken van een persoon die eerder verdachte was van een woninginbraak.

De agent zag al snel het voertuig rijden op de Beneluxbaan en is achter het voertuig aan gereden. In het politiesysteem zag hij dat de eigenaar van de auto nog 3 dagen gevangenisstraf uit moest zitten.

Met behulp van agenten uit Amsterdam-Zuidoost en de Landelijke Eenheid Noordwest werd het voertuig uiteindelijk gestopt op de Diemerpolderweg in Diemen. Daar bleek de eigenaar achter het stuur te zitten. Hij is direct aangehouden.

Omdat zijn auto moest worden geparkeerd werd de auto onderzocht op waardevolle goederen. In de kofferbak werden 2 grote tassen met parfums van diverse dure merken aangetroffen. De agenten hadden het ernstige vermoeden dat dit van diefstal afkomstig was en hebben daarom de man wederom aangehouden voor heling.

In de twee tassen zaten ruim 70 verschillende soorten parfums en testers, allen nog voorzien van een anti-diefstaltag. Alle goederen zijn apart in beslag genomen.

Na uitgebreid onderzoek door onze recherche, het verhoren van de verdachte en een doorzoeking van zijn auto en woning blijkt dat de parfums zijn weggenomen bij een eerder gepleegde inbraak.

Deze inbraak vond plaats op dinsdagochtend 6 april op het Zijdelwaardplein in Uithoorn. Inmiddels is het onderzoek grotendeels afgerond en zit de verdachte zijn gevangenisstraf nu uit. Het dossier wordt afgerond en daarna overgedragen aan het Openbaar Ministerie .

Lees ook: Brutale inbraak bij parfumerie Uithoorn

laatst bijgewerkt op: 10 apr 2021 09:13Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht