Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Katalysatorendieven actief in Mijdrecht en Uithoorn

Datum: 29 april 2021
Bron: Petershotnews.nl

Er werd al voor gewaarschuwd en inderdaad: criminelen laten er geen gras over groeien. De avondklok is net geschrapt en direct blijkt het dievengilde actief rondom Mijdrecht en Uithoorn. Woensdag- op donderdagnacht zijn verschillende auto's ontdaan van een onderdeel.

"Er zijn, voor zo ver bij ons bekend, vannacht vier katalysatoren gestolen" laat een medewerker van een autogarage weten. De teller loopt nog op. "Maak er maar vijf stuks van" wordt een paar minuutjes later gezegd, nadat er nog een auto wordt binnengebracht. Katalysatoren helpen bij het verwijderen van giftige gassen die een auto produceert. "Je moet denken aan zo'n 1600 euro schade per geval. De katalysatoren worden gestolen om de edelmetalen eruit te winnen."

De meest gestolen katalysatoren komen uit de hybride versies van de Honda Jazz, de Lexus RX en de Toyota’s Auris en Prius van alle leeftijden. De katalysatoren van deze auto’s bevatten meer zeldzame metalen dan die van andere auto's en leveren de dieven dus meer op. Ook zijn deze katalysatoren vaak minder gecorrodeerd omdat ze minder vaak gebruikt worden.

Lees ook: Van Ekris bedenkt Antidiefstal katalysator Toyota Prius

laatst bijgewerkt op: 30 apr 2021 08:40Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht