Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Fiod doet inval in Vinkeveen in groot onderzoek naar btw-fraude

Datum: 01 mei 2021
Bron: AD.nl

De fiscale opsporingsdienst Fiod heeft donderdag in Amsterdam, Vinkeveen, Almere en Lelystad op vijf woonadressen en één bedrijfsadres doorzoekingen verricht. Hierbij is een verdachte, een 32-jarige man uit Almere, aangehouden. De invallen maken deel uit van een grootschalig onderzoek naar vermeende btw-fraude.

Bij de doorzoekingen zijn administratie, gegevensdragers en ruim 30.000 euro in beslag genomen. De contanten werden aangetroffen in een pand in Amsterdam.

De vermoedelijke fraude vond plaats vanuit een netwerk van een tiental personen en een twintigtal rechtspersonen. Er werden facturen verstuurd voor vermoedelijk niet ingekochte c.q. verkochte goederen. Op basis van deze facturen werden btw-teruggaven geclaimd met een totale waarde van 2 miljoen euro. Toen het onderzoek startte was daarvan 1,1 miljoen euro door de belastingdienst uitbetaald. De helft van dit bedrag bleek al contant te zijn opgenomen.

‘Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun (betalings)verplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt’, aldus de overheid.

(Bron: AD.nl)

laatst bijgewerkt op: 1 mei 2021 07:59Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht