Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Flitspalen op ‘horrorkruising’ N201-N231 gaan vrijdag 7 mei aan

Datum: 04 mei 2021
Bron: Amstelveenz

De twee nieuwe flitspalen op de kruising van de Legmeerdijk (N231) in Amstelveen en Burgemeester Brouwerweg (N201) in Aalsmeer gaan vrijdag 7 mei 2021 aan. Vanaf die datum worden bestuurders die te hard en/of door rood rijden bekeurd.

Dat meldt het Openbaar Ministerie. De nieuwe flitspalen waren al geplaatst en zijn in de afgelopen periode getest. De flitspalen zijn neergezet omdat op de bewuste kruising de afgelopen jaren diverse (ernstige) ongevallen hebben plaatsgevonden, mede veroorzaakt door het negeren van rood licht door bestuurders.

De flitspalen zullen de komende drie jaar blijven staan; daarna wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is en beoordeelt het Openbaar Ministerie na overleg met de politie en de provincie, of handhaving met de flitspalen langer noodzakelijk is.

Trajectcontrole N201
Sinds eind 2020 is op een deel van de N201 ook al een trajectcontrolesysteem actief. Deze eindigt ongeveer 200 meter voor de kruising met de N231. Deze maatregel heeft een positief effect op de snelheid, ook bij het naderen van de kruising, zo meldt het OM.

De flitspalen bij de 'horrorkruising' zijn nodig om de veiligheid op de kruising verder te verbeteren. De flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Het is volgens het OM bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

Tekst: Amstelveenz

laatst bijgewerkt op: 4 mei 2021 09:02Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht