Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Alcoholcontroles in Abcoude

Datum: 25 augustus 2011
Bron: Politie Regio Utrecht

Abcoude - Agenten hielden op woensdagavond 24 en donderdagnacht 25 augustus een alcoholcontrole. Eén bestuurder ging ervandoor en reed bijna een agent aan.

In verband met de Feestweek Abcoude hielden agenten tussen 20.00 uur en 03.00 uur een alcoholcontrole op de Burgemeester des Tombeweg. In totaal werden 677 bestuurders gecontroleerd en moesten op straat een blaastest doen. Hiervan moesten er 11 mee naar het bureau voor het afleggen van een ademanalyse. Tegen de 11 wordt proces-verbaal opgemaakt en kregen een rijverbod.

Omstreeks 02.20 uur werd ter controle aan een bestuurder een stopteken gegeven. Na de blaastest bleek dat de bestuurder, een 27-jarige Amsterdammer, teveel had gedronken en mee moest naar het bureau. Hij gaf echter gas en reed hard weg. Een agent moest aan de kant springen om te voorkomen dat hij aangereden werd. Agenten zetten de achtervolging in en de bestuurder stopte op het Van Doorneplein. Daar stapte hij snel uit en nam de benen. Een zoektocht volgde, maar hij werd niet meer gevonden. Omdat zijn gegevens bekend waren, gingen agenten naar zijn woning, maar daar bleek hij niet te zijn.

Het onderzoek tegen de Amsterdammer wordt voortgezet en hij staat gesignaleerd. Zijn auto werd in beslag genomen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht