Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

ISX Beveiliging Mijdrecht: "Beveiliging is meer dan een stevig slot op de deur"

Datum: 14 mei 2021
Bron: De Groene Venen

De tijden van het touwtje uit de brievenbus zijn voorgoed voorbij. We lopen al lang niet meer zomaar binnen bij de buren voor een kopje koffie of een praatje. Om ongewenst bezoek tegen te gaan sluiten we deuren en ramen en installeren we camera’s en alarmsystemen. “Maar het voorkomen van inbraken is maar één facet van ons werk dat veel verder gaat dan het buiten de deur houden van lieden die je liever niet in je woning of je bedrijf wilt hebben,” vertelt , eigenaar van beveiligingsbedrijf ISX. “Wij houden toezicht in tal van situaties en op vele plekken en we komen in actie wanneer er een alarm afgaat. En dat is lang niet altijd bij een inbraak of brandalarm, maar dat kan ook een persoonlijk alarm zijn.” Per 15 mei gaat ISX de gemeentelijke gebouwen in De Ronde Venen beveiligen.

In navolging van zijn vader besloot Wouter in de beveiliging te gaan werken. In 1999 startte hij zijn eigen bedrijf in Amstelveen. Daar is het hoofdkantoor gevestigd. Twee jaar geleden werd de laatste nevenvestiging geopend in Mijdrecht. ISX is een familiebedrijf, waar ook de vrouw en de dochter van Wouter actief zijn en waar zus Judy de dagelijkse leiding heeft. Wouter: “Mijn hart ligt toch vooral bij de beveiliging dus ik houd me vooral bezig met de operationele kant van de zaak.” En daar heeft hij zijn handen aan vol, want het werk van een beveiligingsbedrijf kent vele kanten. “Allereerst is dat natuurlijk de beveiliging van woningen en gebouwen. Daarbij doen wij de alarmopvolging. Dus het aanleggen van alarmsystemen en camera’s wordt gedaan door gespecialiseerde bedrijven. Maar die systemen kunnen dan worden aangesloten op een particuliere alarmcentrale. Ook wij kunnen alarmmeldingen verwerken op onze meldkamer, die dag en nacht operationeel is. De alarmmeldingen verwerken wij volgens een met de klant afgesproken actieplan.

Alleen al in De Ronde Venen zijn er zo’n vijfhonderd alarmsystemen bij ons aangesloten. Maar wij bekijken ook de beelden van beveiligingscamera’s, zoals de openbare camera’s in de winkelcentra, de straten en pleinen en bij de grote bedrijfspanden. Wanneer onze mensen in de meldkamer zien dat er op een bepaalde plek wat bijzonders aan de hand is, dan waarschuwen ze de collega’s van de surveillancedienst om te gaan kijken wat er gaande is. Daarnaast zal de door ons gewaarschuwde politie voorzien worden van gedetailleerde dader informatie, zodat de politie tot aanhouding kan overgaan. In sommige gevallen kunnen de beelden die bij ons binnen zijn gekomen de politie helpen bij hun verdere onderzoek. We hebben een eigen hondenbrigade voor de ondersteuning van de mobiele surveillance. Die kunnen we inzetten op risicolocaties, bij de beveiliging van evenementen of van bouwterreinen, waar we vooral ook gedurende de nacht surveilleren.”

Alarmopvolging

Wanneer er een alarmsysteem wordt geïnstalleerd moet dat signaal wel ergens terecht komen. “Wanneer je een inbraakalarm installeert kun je denken dat het lawaai voldoende is om een inbreker weg te jagen. Of je hoopt dat er wel een moedige buurman op de herrie afkomt. Maar dat is een schijnveiligheid. Wanneer er een alarm bij de alarmcentrale of onze meldkamer binnenkomt, komen we met professionele mensen in actie. In veel gevallen maakt men ook gebruik van onze sleutelservice. Dan krijgen we de sleutel van het pand en kunnen we zelf naar binnen of we kunnen voor de politie, de brandweer of de ambulance de deur open doen.”

Persoonlijke beveiliging

In toenemende mate dragen mensen een persoonlijke alarmknop bij zich. “Het is een klein apparaatje met een drukknop, waarvan het signaal bij ons binnenkomt. Men gebruikt het apparaatje wanneer er sprake is van een acuut probleem,” legt Wouter uit. “Het kan zijn dat iemand gevallen is of gewond geraakt. Of dat men onwel is geworden. Voor deze meldingen hebben wij speciaal opgeleide mensen die dan in actie komen. Dat zijn mensen die ook medisch zijn opgeleid en die dus in staat zijn om snel te handelen en eerste hulp te verlenen. Zij hebben ook altijd een AED-apparaat bij zich voor het geval er gereanimeerd moet worden. En een EHBO-set om eerste medische hulp te verlenen totdat de ambulance is gearriveerd. Wij sluiten hierbij aan op de thuiszorg. Onze medewerkers zijn ook uitgerust met een apparaat dat reageert op de aanwezigheid van koolmonoxide of rook. De triagedienst kan meekijken met de bodycam, waarmee we zijn uitgerust, wanneer wij bij een klant aankomen. Zo kunnen wij snel reageren en zo nodig de gespecialiseerde hulpdiensten oproepen.”

Bijzondere diensten

Naast de activiteiten die standaard tot het service pakket van een beveiligingsbedrijf mogen worden gerekend zijn de gespecialiseerde medewerkers van ISX op vele terreinen inzetbaar. “Dan kun je denken aan persoonsbeveiliging of aan beveiliging bij evenementen. Vaak komt daar ook de verkeersregeling bij. We kunnen dus ook zorgen voor verkeersregelaars. En we zijn ook inzetbaar voor het toezicht op de naleving van de coronaregels. Het is dus een heel gevarieerd pakket en activiteiten,” zegt een bevlogen Wouter, die liever in de stoel van een surveillanceauto zit dan in een stoel achter zijn bureau.

ISX Beveiliging is gevestigd aan de Rondweg 1 in Mijdrecht. Telefoon 0297 308123. Voor meer informatie met een compleet overzicht van alle activiteiten van het bedrijf kan men terecht op www.isx.nl

Bron: De Groene Venen
Tekst: Piet van Buul
Foto: Patrick Hesse

laatst bijgewerkt op: 11 mei 2021 15:24Karwei Vacatures Mijdrecht

Wouter KoppenWouter Koppen
Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht