Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zoektocht naar vermiste duiker Vinkeveense Plassen hervat naar aanleiding van tip

Datum: 30 juli 2021
Bron: Petershotnews.nl

Op de Vinkeveense Plassen wordt vandaag de zoektocht hervat naar een duiker die sinds zaterdag wordt vermist. Daarom is Eiland 4 weer afgesloten voor bezoekers.

Er is een sterk vermoeden dat de man is gaan duiken bij de populaire duikplek Eiland 4 in de Vinkeveense Plassen. Zijn auto stond daar op een parkeerplaats. De zoektocht vandaag lijkt wat gerichter dan die van vorige dagen, want er wordt nu gewerkt naar aanleiding van een tip. Die kwam donderdagavond binnen en is volgens getuigen afkomstig van een sportduiker. Agenten hebben de tipgever donderdagavond uitgebreid gehoord. Dat gebeurde op een picknickbank nabij de duikzone. Het zou gaan om een Engelssprekende man. Of hij de vermiste duiker ook daadwerkelijk heeft gezien is nog niet bekend. Het duikgebied werd donderdagavond rond 19:00 uur direct afgesloten en iedereen werd naar huis gestuurd. 

De man is dus sinds dit weekend vermist, ook al is er meerdere dagen naar hem gezocht. Daarbij hielpen mensen van Defensie mee en werd een miniduikboot met sonar ingezet. Dat is nodig omdat de Vinkeveense Plassen op sommige plekken vijftig meter diep zijn.

laatst bijgewerkt op: 30 jul 2021 07:59Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht