Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO] De Ronde Venen wil criminelen in buitengebied voorkomen

Datum: 30 september 2021
Bron: RTV Utrecht

Een hennepkwekerij in een oude schuur, of een xtc-laboratorium in een vervallen koeienstal. Regelmatig worden ze in onze provincie ontdekt en opgerold. De gemeentes Stichtse Vecht en De Ronde Venen willen nu dat mensen beter opletten als ze iets verdachts zien en de politie inschakelen.

"Laatst is er in mijn gemeente nog een drugslab gevonden dat inmiddels niet meer gebruikt werd. En dan hoor je mensen achteraf zeggen: ik had al het idee dat er niets klopte, ik zag daar regelmatig witte busjes rondrijden. Dan zeggen wij: jammer, dat hadden we graag eerder geweten", vertelt burgemeester Ab Reinders van Stichtse Vecht.

Veel platteland

Zijn gemeente, met veel platteland en centraal gelegen, is net als die van zijn collega Maarten Divendal van De Ronde Venen aantrekkelijk voor drugscriminelen. Reinders: "Veel logistieke bedrijven kiezen voor het midden van het land, want het is handig en je kunt snel overal naartoe. Maar dat geldt natuurlijk ook voor criminelen met criminele activiteiten." Divendal: "De gemeente De Ronde Venen bestaat voor 75 procent uit agrarische grond. Daar zitten bedrijven die er de komende jaren mee zullen stoppen."

Top van de ijsberg

En dan ontstaat er ruimte voor criminelen die vaak met een zak geld en onder valse voorwendselen een oude schuur huren en daar een wietkwekerij of drugslab beginnen. Volgens de politie gebeurt dit misschien wel vaker dan we denken. Teamchef Eric van Heumen: "Wij deden een tijd geleden een inval bij een locatie waar een drugslab wás geweest. We waren te laat dus. En daaruit kan ik best concluderen dat er op dit moment heel veel gaande is waar we niks van weten. We hebben sterk het idee dat het topje van de ijsberg bij ons bekend is, maar dat het grootste deel van de ijsberg onder water zit."

Anoniem melden

Politie en gemeenten roepen burgers daarom op om goed op te letten op verdachte situaties en dat (anoniem) te melden. "Mensen die elke dag hetzelfde rondje lopen of fietsen in het buitengebied kunnen afwijkend gedrag signaleren. Waneer er een loods leegstaat bijvoorbeeld en er ineens veel voertuigen bij staan dan is dat afwijkend. En dat zouden wij graag willen horen."

laatst bijgewerkt op: 30 sep 2021 18:57Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht