Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO] Beelden brandstichting botenopslag Aalsmeer bij Osporing Verzocht

Datum: 06 oktober 2021
Bron: Opsporing Verzocht

Een brand in een bedrijfspand aan de Lakenblekerstraat in Aalsmeer heeft in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 augustus voor veel schade gezorgd. Een deel van de rubberboten die er waren opgeslagen,  is in vlammen opgegaan.

De schade aan de boten en het pand wordt geschat op ongeveer 400.000 euro. Daar komen nog de kosten bij voor het herstel van het pand.

Twee brandstichters 

Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee brandstichters te werk gaan. Ze rijden iets voor 01.00 uur op een scooter naar de achterkant van het pand. Nadat ze een ruit hebben ingetikt, gieten ze een vloeistof naar binnen. De steekvlam die volgt, is enorm.
De camera’s bij het bedrijfspand nemen ook geluid op. In de video bovenaan deze pagina is de stem van één van de daders te horen.

Zakelijk conflict?

Het lijkt erop dat iemand het bedrijf moedwillig wil beschadigen; mogelijk gaat het om een zakelijk conflict, maar de politie sluit ook andere motieven niet uit. Heeft u hier meer informatie over? Geef het alstublieft door; dit kan ook anoniem.

Schietincident

De brandstichting is niet het eerste incident bij het bedrijf. Al eerder, op 26 of 27 juli, is er ’s nachts op het pand geschoten.

Mogelijk gevlucht op Vespa LX
De daders zijn gevlucht op een scooter, mogelijk een Vespa LX. Het was ofwel een exemplaar van 50 cc of een lichte motorscooter van 125 cc. Vermoedelijk zijn ze weggereden richting Uithoorn.

Help de politie

  • Wie zijn de daders?
  • Waarom is bij dit bedrijf in Aalsmeer brand gesticht?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

laatst bijgewerkt op: 6 okt 2021 08:56Karwei Vacatures Mijdrecht

Bekijk de beelden

Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht