Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO UPDATE] Grote brand in Zijdstraat Aalsmeer

Datum: 27 oktober 2021
Bron: Petershotnews.nl / RTV NH

In Aalsmeer is dinsdagavond een grote brand uitgebroken aan de Zijdstraat. De brand is inmiddels onder controle. Volgens de brandweer woedde het vuur bij een pand van een winkel in aan- of verbouw, waarboven woningen zijn gevestigd. Ongeveer tien personen zijn geëvacueerd. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De brand werd rond 22.30 uur gemeld. Omdat de vlammen al snel uit het pand sloegen, schaalde de brandweer snel op om met meerdere wagens de brand te kunnen blussen. "We zijn daarom met veel collega’s ter plaatse om brand van alle zijden te bestrijden", aldus een woordvoerder.

Even na middernacht was het vuur onder controle. De brandweer kan het pand nog niet betreden, maar volgens een woordvoerder zijn er op dit moment geen slachtoffers bekend. Verder is de schade 'aanzienlijk'.

Winkels
Aan de Zijdstraat zijn meerdere winkelpanden gevestigd met daarboven woningen. De brandweer probeerde met het blussen vooral te voorkomen dat het vuur oversloeg naast naastgelegen panden.

Bij het winkelpand waar het vuur woedt, werd gebouwd, zegt de brandweer. "Er stonden bouwhekken voor."

Vervolgens zijn meerdere woningen ontruimd. Hoeveel mensen zijn geëvacueerd, is niet duidelijk. "Enkele mensen zijn gevraagd om de omgeving te verlaten", zegt de brandweer. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

laatst bijgewerkt op: 27 okt 2021 14:06Karwei Vacatures Mijdrecht
Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht