Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweermannen in nood: 'Ze hebben zeker een half uur vastgezeten'

Datum: 05 december 2021
Bron: Ad.nl

Een bijzondere situatie in Nieuwer Ter Aa zaterdagvanavond: na het blussen van een schoorsteenbrand kwamen twee brandweermannen vast te zitten in een hoogwerker. Het onfortuinlijke duo zat zo'n half uur vast op tien meter hoogte.

De hoogwerker van het korps uit Mijdrecht werd vanavond ingezet om de collega's uit Nieuwer Ter Aa te ondersteunen bij een brand in een schoorsteen. Dankzij de hoogwerker konden brandweerlieden makkelijk bij de schoorsteen komen en was de brand snel onder controle. Klus geklaard, zou je denken. Maar dat liep even anders.

De brandweer was volgens omstanders al aan het inpakken, toen de hoogwerker plotseling dienst weigerde en niet meer naar beneden wilde. De twee brandweerlieden konden geen kant op en zaten vast. 

Secuur

,,Het is wel bijzonder dat zoiets gebeurt”, zegt Jelle Mulder, woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) tegen het AD.nl. Wat de oorzaak van het mankement is, weet Mulder niet. ,,We controleren de wagens altijd heel secuur. Maar het blijft natuurlijk een mechaniek. Er kan altijd iets mee gebeuren.”

Een ladderwagen uit Maarssen moest worden opgeroepen om de twee brandweermannen weer veilig op de begane grond te krijgen. ,,Ze hebben zeker een half uur vastgezeten”, weet een omstander die getuige was van het incident. 

Wat er met de hoogwerker van het Mijdrechtse korps gaat gebeuren, is niet duidelijk. 

 

Bron: Ad.nl
Foto: Brandweer Maarssen

laatst bijgewerkt op: 5 dec 2021 07:29



Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht