Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

OM: Mijdrechter brak ribben van baby en overgoot vrouw met heet water

Datum: 27 januari 2022
Bron: RTV Utrecht

Een baby met gebroken ribben en een moeder met blauwe plekken en brandwonden. Een 33-jarige inwoner van Mijdrecht wordt verdacht van maandenlang zware mishandeling van zijn vrouw en hun kindje.
Het is volgens het Openbaar Ministerie al de zesde keer dat de man zich wegens huiselijk geweld voor de rechter moet verantwoorden.

Tekst: RTV Utrecht 

Zware mishandeling
Verdachte L.G. zou zijn baby tussen mei en oktober vorig jaar gruwelijk hebben mishandeld. Het kind werd hard vastgepakt en geknepen, en ook geschopt en geslagen. Daardoor waren meerdere ribben van het kind gebroken. De vader zou de baby ook klappen tegen het hoofd hebben gegeven.

Volgens het OM werd ook de vrouw van de verdachte in dezelfde periode zwaar door hem mishandeld. Zij liep brandwonden op toen hij heet water over haar keel, borst, arm en been goot. Daarna gooide hij volgens de officier van justitie schoonmaakmiddelen over haar lichaam. Zij zou ook met gebalde vuist in haar gezicht zijn geslagen en zou met een lepel, een pan en een verlengsnoer door hem zijn afgeranseld.

Zeven keer veroordeeld
De Mijdrechter is in het verleden zeven keer eerder veroordeeld voor geweldsmisdrijven, waarvan zes keer voor huiselijk geweld. Een van die zaken zou met dodelijke afloop zijn geweest. Het onderzoeksdossier over de recente mishandelingen is nog niet klaar, meldde de officier van justitie tijdens de voorbereidende zitting.

Een psycholoog en psychiater onderzoeken nu of de man aan stoornissen lijdt. Vanwege zijn gewelddadige verleden is een tbs-behandeling mogelijk een optie om het gevaar op herhaling in te perken. Eerder zou hij hebben geweigerd om mee te werken aan dergelijke psychische onderzoeken. Hij heeft eerder wel onder toezicht gestaan, maar is volgens het OM niet eerder behandeld voor zijn gewelddadige gedrag.
Deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut onderzoeken nog hoe ernstige de verwondingen van de slachtoffers precies waren en hoeveel geweld er is gebruikt. Dat rapport is naar verwachting pas over een kleine drie maanden klaar.

Afwezig
Verdachte L.G. was zelf niet aanwezig bij de eerste voorbereidende zitting en ook zijn advocaat liet verstek gaan. Het is nog onduidelijk of de Mijdrechter er bij de volgende zitting op 20 april wel bij is. Dan zal de officier van justitie vertellen hoever het onderzoek is gevorderd. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal nog even op zich laten wachten, want de verdediging kan ook nog aanvullende onderzoekswensen indienen.

laatst bijgewerkt op: 27 jan 2022 19:53Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht