Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wegwerker A2 belaagd door automobilisten die rood kruis negeren

Datum: 31 januari 2022
Bron: Petershotnews.nl

Tientallen automobilisten op de A2 bij Breukelen krijgen binnenkort een stevige bekeuring op de mat. Bij een wegafzetting negeerden ze massaal de rode kruisen boven de weg en brachten ze een wegwerker in gevaar.

Op het stuk snelweg moest een spoedreparatie worden uitgevoerd. Ook lagen er volgens de verkeersdienst van de ANWB onderdelen op de weg. Rijkswaterstaat had drie rijstroken gesloten om de aannemer veilig zijn werk te laten doen.

De tijdelijke maatregel werd door een flink deel van de weggebruikers in de wind geslagen. Op beelden van de verkeerscamera's is te zien dat meerdere bestuurders rakelings langs de aannemer en zijn wagen scheren. Een van de automobilisten reed zelfs tegen een verkeerskegel, die daardoor op een andere rijstrook belandde. Een bestelbus kwam vast te staan in de berm tussen de A2 en de afrit.

De wegwerker is geschrokken, maar bleef ongedeerd, meldt Rijkswaterstaat. "Gelukkig is hij er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De bestuurders krijgen binnenkort post." Een rood kruis negeren komt overtreders te staan op een boete op van minimaal 240 euro.

 

laatst bijgewerkt op: 31 jan 2022 17:51Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht