Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandstichter 13 jaar na fatale brand Mijdrecht veroordeeld tot tbs en 7 jaar cel

Datum: 01 maart 2022
Bron: Petershotnews.nl

Een man die vorig jaar vanuit het niets bekende dat hij 13 jaar geleden een dodelijk brand heeft gesticht in een stomerij Mijdrecht, is veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Bij de brand kwam de eigenaar van de zaak om het leven. Volgens de Utrechtse rechtbank is de 43-jarige Lothar M., die destijds in Mijdrecht woonde, vanwege ernstige psychische stoornissen verminderd toerekeningsvatbaar. Maar volgens de rechters heeft hij een geloofwaardige verklaring afgelegd, die door voldoende bewijs wordt ondersteund.

Tekst: RTV Utrecht

Destijds werd al vrij snel aangenomen dat de brand binnen was ontstaan door kortsluiting. Maar Lothar M. zegt dat hij aan de achterzijde van de stomerij een hoop afval en een plastic tuinstoel in brand heeft gestoken. Experts van het NFI zeggen dat de verklaring van M. aannemelijker is dan de oorspronkelijke vermoedens. Ook was er destijds een getuige die rook en vlammen uit de achtertuin zag komen.

Volgens de rechtbank had Lothar M. kunnen weten dat hij veel schade en leed zou veroorzaken door brand te stichting, vooral ook omdat het een oud pand was met een rieten dak. De stomerij en de winkel ernaast werden volledig verwoest. De eigenaresse van die winkel is zwaar gedupeerd en heeft nog altijd last van de gevolgen. De schadevergoeding van 1000 euro waar zij om vroeg, moet M. van de rechtbank betalen.

laatst bijgewerkt op: 1 mrt 2022 15:12Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht