Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Tientallen dode vogels zorgen voor file op de A2 bij Vinkeveen

Datum: 03 maart 2022
Bron: Petershotnews.nl

Het is een bizar beeld: op de A2 bij Vinkeveen lag de weg donderdagmiddag vol met dode vogels. Het gaat om een kleine honderd spreeuwen. Als gevolg zijn drie van de vijf rijbanen afgesloten.

De hulpdiensten zijn onderweg om het wegdek op te ruimen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is daarbij aanwezig om te kijken of de vogels besmet zijn met vogelgriep. De operatie duurt nog mogelijk nog de rest van de middag.

“De verleiding is groot om snel een bezem te pakken en de boel aan de kant te schuiven,” zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. “Maar omdat we in Nederland te maken hebben met de vogelgriep hebben we er toch voor gekozen om de NVWA te waarschuwen en er een specialist naar te laten kijken.”
Rijkswaterstaat heeft nog geen idee hoe de vogels op het wegdek terecht zijn gekomen, maar gaat ervan uit dat ze uit de lucht zijn komen vallen. Weggebruikers in de richting van Amsterdam kunnen het best de omleiding volgen vanaf knooppunt Oudenrijn en omrijden via de A12, A27 en de A1 via Hilversum. De ANWB verwacht dat de rijstroken om 16.45 weer open zijn.schermafbeelding-2022-03-03-om-15-12-36_1646316768.png

laatst bijgewerkt op: 3 mrt 2022 16:32Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht