Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Eigenaar haalt woning uit de verhuur na drugsvondst

Datum: 09 maart 2022
Bron: Petershotnews.nl

Een woning aan Hofland in Mijdrecht wordt de komende maanden niet verhuurd nadat er begin dit jaar harddrugs waren gevonden. De vondst van de drugs was voor de eigenaar een grote verrassing. Hij besloot het huurcontract onmiddellijk te beëindigen en de woning te laten ontruimen. Ook wordt de woning minimaal 2 maanden niet verhuurd om de rust en veiligheid in de omgeving te laten terugkeren.

Lees ook: Politie doet inval in woning langs N201 Mijdrecht

Burgemeester Maarten Divendal waardeert dat de woningeigenaar zijn verantwoordelijkheid neemt na de drugsvondst en de woning tijdelijk uit de verhuur haalt. ,,In het contact dat we hadden met de eigenaar bleek de vondst van drugs ook voor hem een verrassing en een schok. De eigenaar heeft vervolgens zelf besloten maatregelen te nemen om rust en veiligheid in de omgeving te herstellen. Het is goed om te zien hoe hij dit oppakt. Een eigenaar moet altijd alert zijn aan wie een pand wordt verhuurd. Als daar dingen gebeuren die het daglicht niet verdragen krijgt ook de eigenaar de gevolgen voor zijn kiezen.’’

Wees alert bij verhuur woning

Bij de verhuur van een woning of bedrijfspand is het belangrijk dat een potentiële huurder grondig wordt gescreend en de eigenaar alert is op verdachte omstandigheden. Door alert te zijn voorkomt de eigenaar zelf betrokken te raken bij criminaliteit. Op www.politie.nl is onder vastgoedfraude een handige brochure te vinden met tips waarop verhuurders alert moeten zijn bij de verhuur van hun woning of pand.

Drugs, cash en gestolen motor

Bij het pand aan Hofland trof de politie op 5 januari 2022 100 gram harddrugs en 3500 euro cash aan. 2 personen werden aangehouden, waarvan 1 uit De Ronde venen. De politie heeft een gestolen motor, vuurwerk, 5 telefoons en 4 vervalste kentekenplaten inbeslaggenomen. Ook is verpakkingsmateriaal voor harddrugs en een weegschaal aangetroffen. Energieleverancier Stedin heeft aangifte gedaan van diefstal.

laatst bijgewerkt op: 9 mrt 2022 07:19Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht