Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Balkonbrand Zonnehuis Majella

Datum: 11 maart 2022
Bron: Petershotnews.nl

Afgelopen nacht is er op een balkon van Zonnehuis Majella brand geweest. De medewerkers hebben zelf de brand kunnen blussen. De bewoners zijn geen moment in gevaar geweest.

Omstreeks half vier ontdekte een medewerker de brand op het balkon en belde 112. Door snel te handelen konden de medewerkers de brand zelf blussen. Toen de brandweer arriveerde was de brand al uit. Uit voorzorg zijn de bewoners van de betreffende verdieping wakker gemaakt en meegenomen naar een huiskamer verder weg van het balkon. Na korte tijd, nadat de brandweer was vertrokken, konden zij weer terug. Er is alleen wat rookschade.

Goed gehandeld

In Zonnehuis Majella wonen 48 mensen met gevorderde dementie. Karen Griep, directeur Wonen zorg welzijn bij Zonnehuisgroep Amstelland: "We houden iedereen de komende dagen extra in de gaten. Mocht de balkonbrand bijvoorbeeld bepaalde angstgevoelens losmaken bij een bewoner dan zullen we daar aandacht aan besteden. Ook kan een van onze geestelijk verzorgers dan persoonlijke begeleiding geven. Ik ben trots dat de medewerkers zo snel en goed hebben gehandeld en erger hebben voorkomen."

laatst bijgewerkt op: 11 mrt 2022 09:27Karwei Vacatures MijdrechtTerug

Karwei Vacatures Mijdrecht