Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Urn gestolen bij woninginbraak Mijdrecht: ''Hopelijk wordt hij teruggebracht''

Datum: 15 maart 2022
Bron: Petershotnews.nl

"Ik begrijp daar helemaal niets van", zegt Auke Ykema. Een dag geleden werd er bij hem thuis in Mijdrecht ingebroken. Naast onder meer sieraden en creditcards, namen de inbrekers ook de urn met daarin de as van zijn overleden vrouw mee.

Hij was op het moment van de inbraak niet thuis. "Ik paste een paar dagen op de hondjes van een vriendin", zegt hij. "Dinsdagochtend werd ik door de buurvrouw gebeld dat het raam bij de voordeur was ingegooid met een grindtegel. Toen ben ik gelijk naar huis gegaan."

 

Daar treft de Mijdrechter een ravage aan. "Er lag een hoop glas in de woonkamer en alle laden stonden open. Het was een hoop rotzooi." Hij ziet al snel dat de dieven zijn belangrijkste bezit hebben weggenomen. De urn met daarin de as van zijn vorig jaar overleden vrouw is gestolen.

Een dag later zoekt hij nog naar een verklaring. "Ik heb de urn ongeveer een half jaar geleden gekregen", zegt hij. "Ik wilde de as uitstrooien, dus dan heb je nog niet zo'n heel mooie pot." In plaats daarvan zat de as in een rechthoekige afsluitbare pot in een groen tasje. "Misschien denk je als je haast hebt dat daar dan een cadeau in zit", denkt hij.

Ook sieraden gestolen

Naast de urn, zijn meer persoonlijke eigendommen van zijn vrouw gestolen. "Sieraden, kettingen, ook de trouwringen", somt hij op. Al is hij nog bezig om precies in kaart te brengen wat er allemaal weg is. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar vooralsnog is er geen zicht op de daders.

"Het gaat mij vooral om de urn. Dit is zo persoonlijk", zegt Auke. "Ik heb geen flauw idee wie dit gedaan kan hebben. Het is ook niet tegen mijn vrouw gericht. Ze hebben gewoon een vergissing gemaakt. Ze kunnen hier helemaal niets mee."

Hij plaatste een oproep op Facebook in de hoop dat de daders toch nog tot inkeer komen. "Ik zou tegen ze willen zeggen dat ik mij kan voorstellen dat ze iets hebben meegenomen waar ze helemaal niets aan hebben. En als ze een klein beetje menselijk gevoel hebben... Het maakt mij niet uit wie het heeft gedaan, als ze de urn maar op een plaats terugzetten waar andere mensen hem kunnen herkennen. Zodat de urn weer bij mij terugkomt."

 

laatst bijgewerkt op: 16 mrt 2022 12:59Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht