Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Burgemeester brengt stem uit voor gemeenteraadsverkiezingen

Datum: 16 maart 2022
Bron: Petershotnews.nl

Burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen heeft woensdagochtend om 08.55 uur zijn stem uitgebracht voor de nieuwe gemeenteraad. Dat deed hij in het bij zijn van de commissaris van de Koning: Hans Oosters.

Vandaag is het de officiële verkiezingsdag, maar op enkele grote stembureaus kon er maandag en dinsdag ook al gestemd worden. Echt storm liep het niet. In totaal werden er maandag 2316 stemmen uitgebracht in De Ronde Venen. Dat is 8% van de stemgerechtigden. Dinsdag waren dat er 2900. Woensdagavond om 21.00 sluiten de stembureaus waarna Divendal de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend maakt.

De commissaris van de Koning, Hans Oosters, was aanwezig toen de burgervader zijn stem uitbracht in de dorpskerk van Abcoude. De commissaris kwam kijken hoe het stemmen in deze gemeente er aan toe gaat en bezoekt later vandaag ook de gemeente Stichtse Vecht en Bunschoten. Burgemeester Divendal fiets vandaag langs alle stembureaus in zijn gemeente.

Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen 

Op woensdagavond 16 maart 2022 maakt burgemeester Divendal de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend. Dit gebeurt in de raadzaal van het gemeentehuis ingang Raadhuisplein). De bijeenkomst is openbaar.

Inloop is mogelijk vanaf 22.00 uur. De verwachting is dat vanaf 22.15 uur de voorlopige uitslagen van de eerste stembureaus gegeven kunnen worden. Het moment waarop de volledige voorlopige uitslag bekend is, is nog niet bekend.
Op 21 maart wordt om 10.00 uur de definitieve uitslag vastgesteld door het hoofd centraal stembureau. Dit gebeurt tijdens een openbare bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis.

 

laatst bijgewerkt op: 16 mrt 2022 10:08



Family Mijdrecht





Terug

Family Mijdrecht