Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen wint provinciale vaardigheidstoets

Datum: 28 maart 2022
Bron: Petershotnews.nl

Het korps Vinkeveen is afgelopen weekend in Linschoten winnaar geworden van de provinciale vaardigheidstoets in de klasse 112. De wedstrijdploeg onder leiding van bevelvoerder Oscar van Kouwen kreeg te maken met een luchtvaartongeval. Een vliegtuigje moest een noodlanding maken op een voetbalveld waar op dat moment een wedstrijd bezig was. 

Het vliegtuigje raakt tijdens de noodlanding de boomtoppen van een boom waardoor de linker vleugel afbreekt en brandend belandt tussen de spelende voetballers. Door het raken van de boomtoppen breekt er ook een dikke tak af waar een toeschouwer met haar arm onder terecht komt. In het vliegtuigje zitten twee passagiers zij komen met de schrik vrij. De piloot heeft echter tijdens de landing de stuurknuppel in zijn been gekregen en zit in shock nog in het vliegtuig.

Bij aankomst van de ploeg was er een hoop hectiek op het veld. Het brandje bij de afgebroken vleugel kon snel worden geblust. De piloot had een slagaderlijke bloeding opgelopen waarop snel moest worden gehandeld door het aanbrengen van een tourniquet. Nadat het vliegtuigje was gestabiliseerd kon de piloot worden bevrijd. Om het slachtoffer dat bekneld was geraakt onder de boom te bevrijden moest deze eerst goed gestabiliseerd worden. Vervolgens kon deze met behulp van een hefkussen worden opgetild. 

Het hele incident werd binnen dertig minuten tot een goed einde gebracht. Bij de prijsuitreiking bleek de goede inzet van het team door de jury te zijn gewaardeerd en werd de ploeg tot winnaar van de dag uitgeroepen! Daarnaast behaalde de bevelvoerder en de nummers 1&2 individueel de hoogste score van de dag. De overwinning geeft ook recht op deelname aan de eerste gewestelijke wedstrijdronde. Deze zal plaatsvinden op 14 mei a.s. in Groenekan.

De wedstrijdploeg bestond uit:
Bevelvoerder Oscar van Kouwen
Chauffeur / Pompbediende Joep Kuijper
Nummer 1 Mischa Börger
Nummer 2 Jelle Oldenburger
Nummer 3 Yordi Börger
Nummer 4 Martin Pothuizen (ingevallen voor Jesper Rijnders)

laatst bijgewerkt op: 28 mrt 2022 08:30Karwei Vacatures Mijdrecht

Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht