Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden

Datum: 28 juli 2011
Bron: Gemeente De Ronde Venen

De Ronde Venen - Het telen van hennepplanten lijkt misschien onschuldig, maar is dat niet. Het is niet alleen verboden, het leidt ook vaak tot levensgevaarlijke situaties. Telers knoeien met elektriciteit en wateraansluitingen, waardoor er een grote kans is op brand en lekkage. De gemeente werkt samen met politie, justitie, netbeheerder Stedin en Westhoek Wonen om hennepteelt tegen te gaan en roept inwoners op bij het vermoeden van een hennepkwekerij dit meteen te melden.

Nederland telt naar schatting veertigduizend henneptelers. Jaarlijks worden er rond de vijfduizend kwekerijen ontmanteld. De meeste kwekerijen worden opgerold na een melding van omwonenden.

Het kweken van hennep gebeurt vaak onder gevaarlijke omstandigheden. Om de planten snel te laten groeien, hebben de kwekers veel elektriciteit en water nodig. Om niet te veel op te vallen, tappen ze dit vaak illegaal af. Wist u dat de meest woningbranden in Nederland ontstaan door illegale hennepplantages, vooral als gevolg van gerommel met de elektriciteit? Daarnaast trekt een hennepkwekerij mensen aan die niet in uw buurt thuis horen. Vaak gaan er criminele organisaties schuil achter de kwekerijen en dat brengt allerlei risico's met zich mee.

Een hennepkwekerij herkennen
Henneptelers gebruiken vaak normale woningen, schuurtjes, kelders en garageboxen. Dat maakt het lastig om een kwekerij te herkennen. Toch kunt u op een aantal zaken letten.

Hennep heeft een specifieke scherpe ‘kruidige' geur, vergelijkbaar met het groen van een trostomaat. Andere opvallende zaken die kunnen duiden op de aanwezigheid van een hennepkwekerij zijn:

  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid (op vaste tijdstippen).
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit open gaan.

Denkt u dat er een hennepkwekerij in de buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie op T. 0900 8844 of bel Meld Misdaad Anoniem op T. 0800 7000.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht